Een juweel van een camp nabij de indrukwekkende Skeleton Coast. Het ligt zo afgelegen, dat u er alleen per cessna kunt komen.

Hoanib Skeleton Coast Camp is een juweeltje gelegen in een brede vallei waar twee zijrivieren van de rivier de Hoanib samenvloeien in het noordelijke deel van Namibië tussen de Palmwag Concession en de Skeleton Coast. Waar droge rivierbeddingen bewoond worden door fascinerende flora en fauna. Geflankeerd in het oosten en het westen door ruige heuvels, kijkt het Camp uit over een schril en betoverend landschap. Het is de enige accommodatie in dit gebied en door zijn exclusieve ligging alleen per Cessna bereikbaar.

Focus op de wildernis

De focus bij Hoanib Skeleton Coast ligt niet op het Camp zelf maar op de beleving van de geïsoleerde wildernis, het ruige iconische landschap, het aangepast leven in de woestijn en onverwachte oases. Voor het zien van wildleven biedt een gamedrive de beste optie, waarbij de omvang van het gebied goed duidelijk wordt. Maar ook al wandelend in de buurt van het Camp is het mogelijk dicht in de buurt van groot en klein wild te komen en de fascinerende fauna te bestuderen.

Rondvlucht boven de kust

Hoanib biedt haar gasten de exclusieve mogelijkheid om bij een verblijf van 3 nachten of langer een vlucht te maken boven de Skeleton Coast. Deze dagexcursie gaat langs de rostachtige kustlijn met zeehondenkolonies en scheepswrakken. U vliegt over enorme zandduinen, de uiterwaarden van Hoanib en de Auses Spring. 

Slapen in een tent

Het kleinschalige camp bestaat uit slechts zeven tweepersoonstenten en een ruime familietent. De tenten zijn vervaardigd uit canvas en bieden dus een echte safaribeleving. Binnenin treft u een chique en stijlvol interieur met ensuite badkamer. Buiten heeft u de beschikking over uw eigen schaduwrijke lounge. 

Duurzaam

De main area kijkt uit op een kleine waterpoel die af en toe bezocht wordt door oryx, olifanten en andere zoogdieren. Er is een lounge, bar, restaurant, bibliotheek, vuurplaats en een terras waar u een plons in het zwembad kunt nemen. Belangrijk om te weten is dat het gehele Camp 100% op zonne-energie werkt om zo de impact op de gevoelige omgeving zo laag mogelijk te houden.

Tripadvisor over Hoanib Skeleton Coast