Kulala Desert lodge biedt een pure wildernis beleving. Slapen in de open lucht, als eerste de hoge duinen in de Sossusvlei beklimmen en van heel dichtbij wild spotten!

Vroeg in de morgen, de zon is nog niet achter de 'Big Daddy' duintop tevoorschijn gekomen, staat u al in de Sossusvlei. Als eerste die dag, uw voetstappen en bandenspoor als enige bewijs van menselijke aanwezigheid in deze overweldigend mooie omgeving. Om u heen niets anders dan een zee van zand, glooiende duinen die rood opgloeien in het licht van de opkomende zon. Zo beleeft u elke morgen, eerst vanaf de grond, een dag later vanuit een luchtballon. Dit magische moment vormt onderdeel van uw verblijf in Kuala Desert Lodge. In het 37.000 hectare grote privédomein Kulala Wilderness Reserve. Onderdeel van de imposante Namib woestijn, de oudste zandverstuiving ter wereld. 

Beleef de woestijn

Kulala Desert Lodge is maar moeilijk te overtreffen. Deze lodge is bevoorrecht met een privétoegang tot het Namib Naukluft National Park; de korte route naar de Sossusvlei. Het maakt het voor gasten van de lodge mogelijk om elke morgen als allereerste het krieken van de dag in de woestijn mee te maken. Dat is heel uniek. De woestijn is op vele manieren te ontdekken. Te voet de hoge duinen beklimmen is al fantastisch, maar met een luchtballon over de vlakte zweven nog veel spectaculairder. U kunt ook een jeeptour of quad bike tour maken om de unieke flora en fauna te ontdekken. In dit onherbergzame gebied leven onder andere gemsbokken, springbokken, struisvogels en aardwolven. 

Slapen in een kulala

Het gastenverblijf bestaat uit vijftien 'kulala's'. Dit zijn bungalows op een houten platform met een rieten dak. Hier vindt u de comfortabele slaapkamer met badkamer en suite. Het uitzicht vanaf de veranda is al prachtig, maar vanaf uw eigen dakterras kunt u urenlang verbaasd in oneindigheid blijven turen. Niet alleen voor u uit, maar ook boven u. De hemel is vaak helder en de sterren fonkelen fel. 

Franse keuken

Het sfeervolle hoofdgebouw van de Kulala Desert Lodge is gebouwd in Noord-Afrikaanse stijl. Hier bent u van harte welkom in de comfortabele lounge en bar. Uw gastheer en gastvrouw serveren onder dit dak de maaltijden uit de Frans georiënteerde keuken. Mocht u liever op de veranda of aan de rand van het zwembad tafelen, dan wordt dit moeiteloos voor u geregeld. 

Tripadvisor over Kulala Desert Lodge