Mowani biedt u de mogelijkheid voor een bijzondere ontmoeting met de indrukwekkende woestijnolifanten van Damaraland

Als u richting het Mowani Mountain Camp rijdt, zult u onder de indruk zijn van de reusachtige rotsformaties die u tegenkomt. Uw gastheer zal u graag meer vertellen over deze bijzonder gevormde rotsen. Mowani Mountain Camp ligt in het zuiden van Damaraland, tussen de droge rivierbedding van de rivieren de Huab en de Ugab. 

Bijzonder ontwerp

De lodge is op een bijzondere manier ontworpen: de lounge en het restaurant zijn op een fantastische manier geïntegreerd in de omgeving. Alle kamers zijn zo gebouwd dat u vanaf uw veranda geen enkele andere kamer ziet en dus in alle privacy optimaal van de prachtige uitzichten geniet. Ook de 'rockpool' is op deze manier ontworpen, in een rustig hoekje, verscholen onder een grote rots. De open lounge is de ideale plek om onder het genot van een drankje verschillende kleurrijke vogels, klipdassen en hagedissen in diverse kleuren van dichtbij te bewonderen. 

Woestijnolifant

In dit gebied komt de woestijnolifant voor, de enige olifantensoort ter wereld die zich heeft weten aan te passen aan deze extreme omgeving en er in slaagt om voldoende water te vinden om te kunnen overleven. Tijdens een 'Elephant Nature Drive' heeft u de kans om in het droge seizoen deze bijzondere olifanten van dichtbij te kunnen zien. Daarnaast kunt u vanuit Mowani Mountain Camp ook de rotstekeningen van Twyfelfontein, de Burnt Mountain en Oran Pipes bezoeken. In en rondom Mowani gaat een gids ook graag wandelend met u op pad. 

Tripadvisor over Mowani Mountain Camp