Okonjima: befaamd om de unieke cheeta- en luipaardsafari's

Okonjima Nature Reserve, een uniek privé natuurreservaat tussen Windhoek en het bekende Etosha National Park in. Het reservaat geniet bekendheid als oprichter van de AfriCat Foundation, een fonds die onderzoek doet naar cheeta's, wilde honden en hyena's. Daarnaast vangt men hier zieke of gewonde dieren op, die na een rehabilitatieprogramma weer worden uitgezet in de natuur. Ook is het reservaat befaamd om de unieke cheeta- en luipaardsafari's die u hier kunt ondernemen.

Eén reservaat, vier lodges

Okonjima herbergt slechts vier lodges. The Luxury Bush Camp heeft sterk onze voorkeur. Dit camp bestaat uit acht chalets in Afrikaanse stijl en een honeymoon suite. Doordat een groot gedeelte van de canvas omlijsting opgerold kan worden, heeft u een schitterend panoramisch uitzicht op de omgeving. 

Wild, wild en nog eens wild

Als gast van Okonjima zult u zich hier niet vervelen. Uiteraard is de dagindeling helemaal aan u, maar het zou zonde zijn om ook maar iets te missen van het overdadige wild. Het zien van de cheeta en het luipaard is toch wel meest bijzondere ervaring hier. U ziet ze, en natuurlijk nog veel meer wild, tijdens een gamedrive of een avontuurlijke bush walk met een ranger. Ook voor vogelaars is Okonjima een geweldig natuurpark. Er komen meer dan 250 vogelsoorten voor, waarvan sommige endemisch. 

Tussen de activiteiten door

Overdag bezoekt u de omgeving, maar u heeft ook genoeg vrije uurtjes om naar wens in te vullen. Uiteraard moet er ook aan de inwendige mens gedacht worden, brunch en diner zijn inbegrepen, en voor uw ontspanning kunt u gebruik maken van het zwembad. De avonden sluit u af bij de vuurplaats (zowel binnen als buiten) met uitzicht over de waterhole.

Tripadvisor over Okonjima Luxury Bush Camp