Olive Exclusive: een stijlvol boutique hotel in Windhoek, de plek waar iedere reis door Namibië begint

Dit intieme boetiekhotel in een rustige hoek van Windhoek belichaamt de essentie van chic comfort. Olive Exclusive is een prachtig eigentijds en stijlvol boutique hotel met een warm hart en een authentieke Afrikaanse ziel. De strakke, moderne lijnen worden aangevuld met organische texturen, natuurlijke inrichting, een eco-vriendelijke aanpak en toegewijd personeel. Eenvoudige elegantie is de sleutel, van de organische-ruw gehouwen houten banken en bijzettafels, de muren bekleed met abstracte Namibische landschappen door de bekende Belgische ontwerper en fotograaf Micky Hoyle. 

Individuele suites

Olive Exclusive heeft slechts zeven suites, die allemaal een individuele stijl hebben die verwijst naar een bepaalde regio in Namibië. Er is gewerkt met pasteltinten en organisch materiaal, hetgeen de suites een rustieke uitstraling geven. Het voelt dan ook bijzonder prettig om hier te verblijven. Natuurlijk dragen het extra lange bed, het bubbelbad en een goed gevulde minibar met de eersteklas wijnen daar ook aan bij. Air-conditioning, high definition satelliet-tv en een iPod-dock zijn standaard in uw suite, net als een computer met WiFi-toegang. 

Op stap in Windhoek

Vanuit Olive Exclusive kunt u Windhoek op eigen gelegenheid verkennen of onder begeleiding van een gids een 3 uur durende stadstour langs o.a. het bekendste gebouw: Alte Feste. Dit fort werd in 1890 gebouwd ter bescherming van de stad tegen de Duitse koloniale leger. Ook de Christuskirche, midden in het centrum en omgeven door een grote rotonde, mag zeker niet ontbreken vandaag. Deze kerk is begin 20e eeuw gebouwd van lokale zandstenen in de Jugendstil stijl. Tussen de Alte Feste en de kerk staat het Equestrian Monument ontworpen door de Duitse beeldhouwer Aldolf Kurle ter herdenking aan degene die sneuvelden tijdens de oorlog tussen de Nama en Herero tussen 1904 en 1908.

Memorabele avonden

Olive Exclusive heeft een uitstekend restaurant. Niet alleen het interieur is hier heel modern, ook de (seizoensgebonden) menukaart, met inventieve gerechten, is eigentijds en het eten erg goed. Doordat de sfeer hier zo fijn is, stapt u na de maaltijd als vanzelf de bar in waar u onder andere een klassieke selectie aan heerlijk whisky aantreft. 

Tripadvisor over Olive Exclusive Boutique Hotel