Vanuit de hut prachtig uitzicht over de eindeloze Savanne

Omaanda ligt in het Zannier reservaat bij N/a'an ku sê. Op slechts 40 minuten rijden van Windhoek bevindt u zich in een prachtig natuurreservaat waar u optimaal aan uw Namibië avontuur kunt beginnen of uw reis in stijl kunt afsluiten. Uw luxe hut kijkt uit over de eindeloze savanne. Van de buitenkant lijkt uw verblijf traditioneel; ronde hutten met handgemaakte rieten daken, geïnspireerd op de traditionele architectuur van Ovambo. Zodra u uw hut binnenstapt treft u een ingetogen ontwerp met diepe, warme kleuren die doen denken aan de aarde, aangevuld met kostbaar antiek uit de Afrikaanse cultuur. 

Luxe verblijf

De heer Zannier, eigenaar van Omaanda (en vele andere bijzondere accommodaties) wilde geen concessies aan de luxe van het verblijf doen. De 10 hutten zijn dan ook van alle gemakken voorzien met als bijzonder pluspunt een fantastisch uitzicht. Er zijn twee hutten met twee slaapkamers, welke zeer geschikt zijn wanneer u een familiereis met het hele gezin maakt. Goed om te weten is dat kinderen van zes jaar en ouder welkom zijn in Omaanda.

Omaanda heeft een exclusieve spa met twee behandelsuites. In het restaurant worden de meest prachtige gerechten op tafel getoverd, iedere avond weer een feest om uw dag mee af te sluiten.

Bijzondere projecten

Het N/a'an ku sê reservaat in Namibië is één van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende organisaties die zich inzet voor het behoud van wilde dieren én de lokale bevolking. Een aantal belangrijke projecten van N/a'an ku sê zijn onder andere het verbeteren van de gezondheid van de eeuwenoude San Bushmen stam, het bieden van rehabilitatie aan wilde dieren en het voorkomen van mens-dier conflicten.

Eindeloze activiteiten

Een verblijf in Omaanda zorgt voor een ontspannen eerste kennismaking met Namibië. Er worden tal van activiteiten aangeboden in het privé reservaat Zannier en aangrenzende N/a'an ku sê. Zo kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan game drives of een neushoorn tracking. Belangrijk is wel dat u zich realiseert dat het Zannier reservaat pas in 2018 is geopend en de dieren daarom nog erg schuw zijn. Het zal dan ook nog een aantal jaren duren voordat de vegetatie volgroeid is en de dieren aan de aanwezigheid van mensen gewend zijn geraakt. Ook een bezoek aan de San is mogelijk, waarbij u hun eeuwenoude tradities en gebruiken kunt aanschouwen. Of breng een bezoek aan het Shiloh Wildlife Sanctuary. Dit is een belangrijk centrum dat zorgt voor neushoorns en olifanten die gewond zijn geraakt, of aan weesdieren waarvan de ouders zijn gedood of zijn omgekomen. 

Seraphine filmde haar kamer tijdens haar verblijf in Omaanda.