Als u maar één plek mocht kiezen en toch Namibië in al haar facetten zou willen beleven, dan zou Serra Cafema Camp de eerste keus zijn

Serra Cafema Camp is min of meer 'stand alone'. Ver weg van de bewoonde wereld. Het kamp is gesitueerd in het extreem dunbevolkte noordwesten van Namibië. Dit is zonder twijfel de meest afgelegen accommodatie van het land. Voor u als gast staat de deur van een hele mooie suite met uitzicht op de rivier open. Ruimte, rust en ontspanning. 

Het land van de Himba's

Waar elders het verblijf helemaal in het teken staat van de natuur, proeft u hier ook een stukje cultuur. U bevindt zich namelijk in het leefgebied van de Himba's, een volk dat letterlijk en figuurlijk ver van de Westerse maatschappij afstaat. Het is heel bijzonder om een bezoek te breng aan deze nomaden, die u graag verwelkomen in hun kamp.

Activiteit in overvloed

Er zijn hier volop mogelijkheden voor activiteit. Wandelen in valleien, vissen in kronkelende bergstromen, quadbiken door de zandduinen of simpelweg vanuit een hangmat genieten van de natuur om u heen. Hoogtepunt is natuurlijk ook weer het maken van een gamedrive en het zien van dieren. Springbokken en struisvogels zijn uitstekend aangepast aan de droogte in het gebied, krokodillen zwemmen in de Kunene River, gemsbokken zijn continu op zoek naar sappig gras en luipaarden leggen grote afstanden af om de prooi te besluipen. Enkele vogelsoorten komen nergens anders voor dan in dit gebied: grey kestrel, cinderella waxbill en rufous bellied palmthrush. Prachtig om te zien zijn verder de palmnut vultures en de vijf ijsvogelsoorten die in de directe omgeving van het kamp voorkomen.

En dan relaxen

Wanneer u terugkomt van een avontuurlijke dagtocht openbaart Serra Cafema zich als een oase. Een baantje trekken in het zwembad, met een boek onderduiken op een van de loungeplekjes. Eerst nog een wijntje aan de bar en dan aan tafel voor een heerlijke maaltijd. 

Tripadvisor over Serra Cafema Camp