Eindelijk is het zover, de opening van de unieke Shipwreck Lodge

Talisman specialist Martine Claessens: "Het landschap hier is magisch, angstaanjagend en schilderachtig tegelijk en dat maakt het volgens ons absoluut een must-see."

Al een tijdje keken we reikhalzend uit naar de opening van de unieke Shipwreck Lodge en dit jaar was het eindelijk zo ver. Deze lodge is ontworpen rondom de raadselachtige scheepswrakken langs de ruige Skeleton Coast in Namibië. Torenhoge duinen en door de wind bewogen vlaktes, geteisterd door de ijzige Atlantische oceaan. Een unieke lodge op een unieke locatie, dit is de eerste lodge in het Skeleton Coast Park die echt op de kust is gebouwd. 

Slapen in een scheepswrak

De Shipwreck Lodge bestaat uit tien kamers, waarvan er twee geschikt zijn voor families. Gezien deze regio bekend staat om de scheepswrakken, zijn alle kamers zijn in de vorm van een scheepswrak gebouwd. Ze gaan fantastisch op in de grillige en desolate omgeving. De inrichting is echter ontzettend comfortabel en er is alles aan gedaan om uw aandacht steeds naar buiten te trekken. De houtkachel zorgt voor aangename warmte tijdens kille avonden en ochtenden. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche.

Stijlvol en duurzaam

In het midden van het kamp ligt een innovatief ontworpen lounge en restaurant met een groot terras en ononderbroken uitzicht op het zand, helemaal tot aan de Atlantische oceaan. De lodge is duurzaam en alle energie die wordt gebruikt, wordt opgewekt door de zon.

Mysterieus & magisch

De woorden 'griezelig' en 'mysterieus' worden vaak gebruikt als het gaat om het beschrijven van de meest interessante locaties van Afrika, maar de Skeleton Coast is een plek die deze metaforen echt verdient. Gehuld in mist begint het adembenemende mooie nationale park aan de rivier de Ugab en loopt ongeveer 500 kilometer langs de Atlantische kust naar de Kunene-rivier. Op de oneindige stranden vindt u gebleekte walvisbotten en de wrakken van meer dan duizend schepen. Aan de ene kant van de lodge heeft u toegang tot het uitgestrekte strand terwijl de woestijn in de tegenovergestelde richting groeit en bloeit en een heerlijk habitat biedt voor leeuwen, olifanten en kudu en vele andere soorten wildlife.
Wanneer u dit leuk kunt u de Skeleton Coast ook per quad bike verkennen.

Skeleton Coast

De Skeleton Coast is een gebied dat bekend staat om de buitengewone landschappen. Wilde dieren zijn hier zeldzaam - maar als je iets ziet, is het een magische ervaring. Er leven woestijnolifanten, giraffen, leeuwen en bruine hyena's. Langs de rotsachtige kustlijn leven grote kolonies Kaapse pelsrobben. Ook duizenden planten en insecten overleven in deze ruige omgeving. Vanuit de Shipwreck Lodge worden verschillende excursies georganiseerd om de omgeving te verkennen. Een tocht naar Möwe Bay, door de Clay Castles of naar de Roaring Dunes voor een mooie zonsondergang. Of een romantisch diner op het strand.