Villa Margherita combineert een ongedwongen sfeer met ongeëvenaarde gastvrijheid

Een klein hotel, maar gezegend met een groot gevoel voor service en gastvrijheid. Villa Margherita ligt in het stadje Swakopmund aan de westkust van Namibië. De architectuur van het pand verraadt een mengeling van invloeden uit West-Indië en het Engelse platteland. Het fundament en de hoofdstructuur zijn een eeuw geleden gevormd. De grondige restauratie is in 2008 smaakvol afgerond. Het Europese echtpaar dat sindsdien scepter zwaait in dit boutique hotel, leeft voor de gasten. U wordt ondergedompeld in een sfeer van oprechte gastvrijheid en lieflijke verwennerij. 

Tussen de kust en de Namib woestijn

Swakopmund ligt op een steenworp van de machtige zandduinen van de Namib woestijn. De oudste woestijn ter wereld is zondermeer het brandpunt van de activiteiten en excursies in deze regio. De Namib woestijn smeekt om verkenning per jeep. Uw gids weet alles van de flora en fauna waar u onderweg op stuit. Mag het iets minder luxueus en zelfs een tikkeltje uitdagend, vraag dan om een avontuur achter het stuur van een quad. 

U kunt ook een duik in het echte leven in Namibië. Bij voorkeur via een bezoek aan township Mondesa onder begeleiding van een inwoonster. Meer actie? In de kustwateren rond Swakopmund leven bijzondere soorten zeedieren. Aan boord van een catamaran ziet u een school dolfijnen op hoge snelheid langs de kielen scheren. Om na een vermoeiende dag even de spieren te ontspannen, zorgt Villa Margherita voor een masseur. 

Unieke inrichting

De zeven tweepersoonskamers zijn stuk voor stuk onvergelijkbaar. Door te variëren met inrichting en kleuren en een speelse toepassing van accessoires, heeft elke kamer een sterk uitgesproken eigen karakter. Dit geldt expliciet voor kamernummer 8, de weelderige suite. Dat de gastvrijheid en service oprecht zijn, merkt u aan de kleine verrassing die elke dag bij terugkomst op bed ligt te wachten. 

Biologisch

De keuken in de voormalige koloniale villa is organisch van aard. Op de kaart is zorgvuldig naar balans gezocht tussen Namibische en Italiaanse specialiteiten. Mocht u een keer minder trek hebben in een meergangen diner, vraag dan om iets eenvoudigs. Exact naar wens stilt u dan de honger met warme en koude, zoete en hartige snacks in de gewenste dosering.  

Tripadvisor over Villa Margherita