In samenwerking met het Okonjima Game Reserve en Okonjima Bush Camp beleeft u bij AfriCat de beste cheeta- en luipaardsafari in Namibië

In het savannelandschap ten noorden van Windhoek leeft de grootste concentratie cheeta's van Afrika. 'Concurrenten' als leeuwen en luipaarden zijn er niet en op de gigantische boerderijen is altijd genoeg voedsel te vinden. Dat is meteen ook de reden waarom de boeren minder blij zijn met de hongerige dieren. De AfriCat Foundation is opgezet om de cheeta's (en ook luipaarden, wilde honden, leeuwen en andere carnivoren) te beschermen tegen de mens, maar ook om de mens duidelijk te maken dat ook deze dieren belangrijk zijn voor het ecosysteem. 

De AfriCat Foundation probeert zieke en gewonde dieren op te vangen en te genezen. Tegelijkertijd probeert de organisatie de lokale bevolking en bezoekers te wijzen op het belang van het wild om de natuur in balans te houden. De stichting helpt boeren bij de bescherming van het vee. Sinds de oprichting in 1992 is AfriCat een succes. Van alle dieren die in die jaren zijn opgevangen, is bijna 90 procent met goed gevolg weer uitgezet in het wild. In samenwerking met het Okonjima Game Reserve en Okonjima Bush Camp beleeft u de beste cheeta- en luipaardsafari in Namibië! U leert alles over deze katachtigen en u krijgt de unieke gelegenheid om deze prachtige carnivoren in hun eigen natuurlijk omgeving van dichtbij te bewonderen. Okonjima Bush Camp wordt gerund door de familie Hansen, nu 3de generatie. De familie heeft duidelijk een passie voor dieren. Bij een verblijf in een van hun luxe en comfortabele privé Bush Suite of Bush Camp lodges ondersteunt u hen in het behoud van de AfriCat Foundation.