Windhoek is een verleidelijke smeltkroes van Afrikaanse en Europese culturen, Duitse koloniale architectuur, drukke winkels, markten en uitstekende keuken

De Namibische hoofdstad Windhoek is een stad van contrasten. Tussen hypermoderne wolkenkrabbers duiken bijna achteloos verschillende cultuurhistorische pareltjes op. In de architectuur van de monumentale bebouwing, is de invloed van voormalig kolonisator Duitsland duidelijk herkenbaar. De kracht en macht van de bebouwing krijgt een totaal andere dimensie tegen de achtergrond van het Khomas Hoogland en de omringende toppen van de Auas en Eros bergmassieven.

Tijdens de rondrit vertelt de gids over de roemruchte geschiedenis van de stad. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan fort Alte Feste. Zoals de naam doet vermoeden, is dit complex in 1890 gebouwd door toenmalige kolonisator Duitsland. Later deed het vooral dienst als buffer tussen vijandige bevolkingsgroepen. Het nabijgelegen indrukwekkende Equestrian Monument van de Duitse beeldhouwer Aldolf Kurle, houdt de herinnering aan de bloedige stammenoorlog tussen de Nama en Herero -1904-1908- levend. Vanzelfsprekend brengt uw gids u op verzoek naar andere bezienswaardigheden in Windhoek en omgeving. Een bezoek aan de Christuskerk is een aanrader.