Op het landgoed van deze mooie lodge komt u compleet tot rust. Het serene landschap vormt een heerlijke plek om uw reis over het Zuidereiland te beginnen of te eindigen.

Otahuna Lodge is uniek. Daar zijn alle gasten die hier ooit een of meer nachten hebben doorgebracht het over eens. Het Relais & Chateaux hotel ligt vijftien kilometer ten zuiden van Christchurch in een prachtig groen en heuvelachtig landschap. Het Victoriaanse landhuis biedt gasten een unieke beleving van hedendaags comfort met de romantiek van vroeger. Het landhuis is in 1895 gebouwd in opdracht van de politicus en jurist Sir Heaton Rhodes. Dit voorname heerschap had oog voor detail wat zichtbaar is in het in- en exterieur van zijn landhuis. De gasten worden elke dag vertroeteld door de service en gecharmeerd door de ambiance.

Wijnproeverij

Op een uur ten noorden van Otahuna ligt de Waipara wijnstreek. Die staat bekend om de uitstekende Pinot Noir. Wijnhuizen als Muddy Water, Waipara Springs, Fiddlers Green en Torlesse staan open voor een proeverij. Otahuna is Nieuw-Zeeland op zijn best. Wie wil kan op eigen terrein zwemmen, tennissen, cricket en jeu de boules spelen. In de avonduren delen gasten onder het genot van een goed glas wijn elkaars reisverhalen. Canterbury heeft zelf ook veel te bieden. Een uitstapje naar het Frans georiënteerde plaatsje Akaroa, een zeiltocht in de haven en dolfijnen spotten. Hier duikt met regelmaat de hectordolfijn op, dat is de kleinste dolfijnsoort ter wereld. Het management regelt graag een helikoptervlucht vanaf Otahuna.

Slapen in een landhuis

Het landhuis beschikt over zeven suites waaronder twee Master Suites. De Master Suite Rhodes heeft een enorme Victoriaanse openhaard, een apart zitgedeelte en een prachtig uitzicht op de tuin. De badkamer is uitgerust met dubbele douche en apart spa bad. Vanaf uw balkon heeft u een schitterend uitzicht over de Canterbury Plains. De Master Suite Verandah heeft naast de andere luxe voorzieningen een extra grote veranda. De Botanical, Butler, Clark, Polo en Garret suites zijn ruim en charmant, net als het landhuis. 

Vijfgangendiner

 

In de klassieke Victoriaanse eetkamer wordt het dagelijks wisselende vijfgangendiner geserveerd. Het is mogelijk om privé of in een kleiner gezelschap in een andere ruimte te tafelen. De keuken creëert met passie seizoensgebonden gerechten en legt daarbij de nadruk op verse producten uit eigen boomgaard en moestuin. Liefhebbers kunnen onder begeleiding van de chef een leerzame kookworkshop volgen. De wijnkelder van de Otahuna Lodge is rijkelijk gevuld met de beste wijnen uit de Canterbury streek.

Tripadvisor over Otahuna Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Nieuw-Zeeland