Privacy is de rode draad

Al liggend in uw comfortabele bed wordt u toegedekt met een deken van sterren. Een betoverend geheel van sterrenstelsels, vallende sterren en hier en daar een vrolijk knipogende satelliet. Buiten raast de wind en huppelt er een nieuwsgierig konijntje door de kudde slapende schapen….

Dit is ongeveer hoe uw nacht in een Pure Pod eruit kan zien – een afgelegen vijfsterren hut, voornamelijk uit glas opgetrokken. Er zijn slechts acht van deze ‘pods’ te vinden op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Dramatisch landschap

Iedere Pure Pod ligt in een eindeloos landschap zodat u in optima forma kunt genieten van de schoonheid van het land én verschillende pods kunt combineren zodat er een gevarieerde route ontstaat. Pod-hoppen, zoals wij het bij Talisman graag noemen!

Van binnen zijn de pods modern en luxe, ze krijgen met recht het vijfsterrenstempel. De echte luxe ligt echter in de geïsoleerde ligging en eindeloze uitzichten die zich kilometers uitstrekken. Kijkend op glooiende heuvels, boerderijen, kuddes schapen in de vallei en wijngaarden geniet u hier van een absoluut onvergetelijke beleving. Geen elektriciteit, geen WiFi en geen stopcontacten; de enige afleiding hier is de natuur. Daar moet u van houden, maar wij vinden dit in de huidige tijdsgeest een absolute luxe.

Uw Pod

Glas en staal, dat is de eerste indruk die u krijgt van uw onderkomen wanneer u arriveert. Ze zijn zo ontworpen dat ze een moderne uitstraling hebben maar opgaan in het landschap. De pods zijn ook niet groot maar bieden alle comfort. Een groot bed, zo gepositioneerd dat u altijd geniet van het uitzicht, een eettafel en een veranda met comfortabele stoelen. Meer heeft u ook niet nodig. U kunt hier verblijven op een self-catering basis maar wij bieden een overnachting hier liever aan inclusief verzorgde maaltijden.

Er zijn pods met vloeren van glas, plafonds die u een uitkijkje op de lucht geven en met glazen muren voor de badkamer; niets doet afbreuk aan het uitzicht. En de pods zelf breken ook de natuurlijke habitat niet af: water komt uit de bron, zonnepanelen zorgen voor verwarming en stroom en grijs water wordt gefilterd voor hergebruik op het land. 

Eten & Drinken

Aan alles is gedacht; u geniet van een kop heerlijke verse koffie bij het ontbijt en in de koelkast staat vers fruit en yoghurt voor u klaar. De huisgemaakte granola is de finishing touch voor uw ontbijt. In de avond geniet u zonder problemen van een drie-gangen diner. De chef heeft alles zover mogelijk voor u klaargemaakt, u hoeft enkel de laatste handelingen te verrichten en uw diner is klaar.

Op de mooiste locaties

De pods liggen, hoe kan het ook anders, op de allermooiste locaties van het Zuidereiland. Manakau Pure Pod bijvoorbeeld, ligt op een werkende boerderij welke helemaal werd afgesneden van de buitenwereld door de aardbeving in 2016. Er waren geen wegen in en uit meer. Sinds de heropening is dit een van de meest gewilde locaties. Maar de Pure Pod Pohue doet niet onder voor Manakau als u het ons vraagt. Op het Craggy Banks schiereiland met uitzicht op Port Levy Bay en in de schaduw van gigantische macrocarpa bomen.

Het allermooiste is dat u alle Pure Pods kunt combineren en op iedere plek geniet van een compleet andere beleving. Van de rijkdom van de wijnlanden tot de ruigheid aan de kust en alles hier tussenin. Privacy is steeds de rode draad.