Een toevluchtsoord van het hoogste niveau. Duurzaamheid, liefde voor de wijnen en gebruik van lokale producten staan centraal.

Takatu Lodge is een stijlvolle en modern ingerichte lodge middenin een wijngaard. De lodge ligt op een uur rijden ten noorden van Auckland op Takatu Peninsula. De lodge ligt vlak bij Matakana, een leuke plaats met diverse galerieën en restaurants. Takatu Lodge heeft een moderne architectuur en een inrichting waarin veel gebruik is gemaakt van pure materialen als hout, steen en marmer. Wat normaal bakstenen muren zijn, zijn hier glazen wanden. Daarmee krijgt u als gast echt een overweldigend uitzicht over de druivenranken, het landschap met de zee als achtergrond. In de avond brengt de openhaard nieuw leven. De gastheer schenkt met trots een glas Takatu Merlot Franc Malbec uit de eigen bottelarij. Takatu Lodge is een heerlijke plek om uw reis te beginnen of af te sluiten.

Wijnproeverij

 

De regio waarin Takatu ligt staat bekend om de relaxte sfeer, het lekkere eten en de goede wijnen. De meeste wijnhuizen staan open voor proeverijen. Vanachter de grote glazen wanden in de lodge ziet u de Stille Oceaan. Daar aan de kustlijn is het heerlijk wandelen op de brede stranden. Dichtbij huis kunt u paardrijden, golfen, snorkelen en een boottocht maken. Elke zaterdag vindt de Matakana Village and Farmers Market plaats in Matakana. Daar koopt en proeft u het lekkerste van wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft. Maak bij een langer verblijf zeker de vaart per 'mail boat' naar Kawau Island en Mansion House. 

Een heerlijk verblijf

De lodge beschikt over vier eigentijds ingerichte suites, compleet met een badkamer met bad en een eigen terras met uitzicht over de wijngaard. Hier komt u na een actieve dag zeker tot rust. 

Takatu Lodge is zo kleinschalig dat er geen eigen restaurant is. Maar er zijn wel een dinerruimte en keuken, waar dagelijks een heerlijk vers ontbijt vandaan komt en ook uitstekende diners worden bereid. In de zomer eet u heerlijk al fresco op het terras. Een keer buiten de deur eten? In de nabije omgeving, bijvoorbeeld in Matakana, zijn meerdere uitstekende restaurants te vinden.

Tripadvisor over Takatu Lodge