Luxueuze lodge op een immens landgoed in de wijnregio Martinborough. Bezoek wijnhuizen of ontdek de natuur.

Wharekauhau Estate is een luxueuze lodge op een landgoed van 5.000 hectare in de wijnregio Martinborough, op anderhalf uur rijden van Wellington. Dit is een plaats om volledig tot rust te komen, maar het is nog veel leuker om op avontuur te gaan in de overweldigende natuur met rivieren, meren, bossen en de kust van Zuid-Wairarapa. De lodge heeft alle kenmerken van een exclusieve accommodatie, maar de sfeer is informeel en uitermate relaxed.

Van schapenboerderij tot wereld vol avontuur

Wharekauhau is in 1840 begonnen als schapenboerderij en is nog steeds een van de grootste in zijn soort. Alle dagen zijn hier naar eigen wens in te delen. Wie graag actief is maakt lange wandelingen langs de ruige kustlijn of een tocht per quadbike over het landgoed. Een spannende variant hierop is galopperend te paard door de branding! Wharekauhau ligt in de onvolprezen Martinborough wijnregio. Vanuit de lodge zijn verschillende gerenommeerde wijnhuizen te bezoeken. De lodge organiseert zelf ook wijnproeverijen. De spanning doorbreken kan in het overdekte zwembad of tijdens een heerlijke massage. 

Vorstelijk slapen

Er zijn twaalf suites, verdeeld over een aantal cottages op loopafstand van het hoofdgebouw. Deze zijn alle zeer comfortabel en vorstelijk ingericht. Geniet van de privacy en het magnifieke uitzicht op de Stille Oceaan. Heel exclusief is een verblijf in de Owner's Cottage, een enorme vrijstaande cottage met living, keuken, wijnkelder en groot buitenterras. Er hangt een prijskaartje aan, maar zoekt u de ultieme luxe en privacy dan is dit een fenomenaal verblijf. 

Pre dinner drinks

Bij Wharekauhau wordt in de keuken vrijwel uitsluitend gewerkt met producten uit de directe regio: fruit uit de nabijgelegen boomgaard, groenten uit eigen tuin, honing van de lokale imker. Ontbijt en lunch kunt u op het landgoed gebruiken, lunch wordt als u wilt ook verzorgd als picknick op een locatie naar keuze. De avond begint standaard met pre diner drinks en wat kleine hapjes in de lounge of de tuin. Een perfecte gelegenheid om verschillende Nieuw-Zeelandse wijnen te proeven. Hierna volgt een diner met Nieuw-Zeelandse klassiekers en de specialiteit van het huis: Wharekauhau lam. 

Tripadvisor over Wharekauhau Country Estate