Een tocht voor liefhebbers van natuur, foodies en wijnliefhebbers!

Al wandelend een weg door Nieuw Zeeland eten
Waar de culinaire hike expert Nature & Nosh voorheen enkel meerdaagse wandeltochten langs alle culinaire hoogtepunten van Nieuw Zeeland organiseerde, bieden zij nu een tweetal tochten van één dag aan. Talisman specialisten Seraphine en Monica reageerden direct enthousiast. Want wat is er nu leuker dan jezelf al wandelend een weg te eten door Nieuw Zeeland?

Best Place to visit!
De Lonely Planet bekroonde Nieuw Zeeland met de titel ‘Best Place to Visit in 2018’ en daar zijn wij het helemaal mee eens. Het is een bestemming waar u ongelooflijk mooie wandelroutes vindt, door ongerepte landschappen en langs (of over) hoge bergtoppen. En na een dag wandelen door deze natuur, waar het besef van tijd lijkt te stoppen en u uw hoofd helemaal leeg hebt kunnen maken, staat er een goed glas wijn en een heerlijk plateau met lokale lekkernijen op u te wachten. Iedere tocht van Nature & Nosh is compleet all-inclusive. Dat betekent dat transfers, dranken, maaltijden, proeverijen, accommodatie (indien nodig), lokale gidsen en alle logistiek is inbegrepen. Pak uw tas in en trek uw wandelschoenen aan. Voor de rest wordt gezorgd!

Hieronder staat de eendaagse tocht Explore & Taste Experience beschreven. Interesse in een meerdaagse wandeltocht? Wij adviseren u graag! 

Hiking Grade: Medium

Van oktober tot mei, op maandag, dinsdag en donderdag

Begint en eindigt in Hamilton

9,5  uur (totaal van 4,5 uur wandelen)

De ochtend begint aan de voet van de Kaimai bergen waar u gelijk op een rustig tempo richting de top van de prachtige Wairere watervallen klimt; met een hoogte van 155 meter zijn deze watervallen de hoogste op het Noordereiland en op een heldere dag kunt u vanaf de top ontzettend ver kijken. U heeft een schitterend uitzicht over de Waikato regio. 

Nadat u bent afgedaald wandelt u naar het hart van de Waikato regio. Een rustige wandeling langs de oevers van de Te Waihou rivier brengt u naar de beroemde Blue Springs waar u het meest pure water van Nieuw Zeeland vindt. Geen slechte plek om neer te strijken voor een picknick lunch! Deze regio staat bekend om zijn melkvee en lokale producten en dus is het niet meer dan logisch dat u een lokale kaasmaker bezoekt om één van de beste kazen van Nieuw Zeeland te proeven. Over the Moon Dairy heeft al veel awards gewonnen en zijn maar een kleine producent maar groots in de unieke smaken die ze weten te brengen. Welke is uw favoriet?

U eindigt de middag in stijl met een bezoek en proeverij bij Vilagrads, een wijnboerderij die al vijf generaties lang in handen van dezelfde familie is. U proeft een selectie van hun award winnende wijnen en porten terwijl u in de tuin geniet van een prachtig uitzicht. 

Vergelijkbare Tours in Nieuw-Zeeland