Fietsen door de geschiedenis over een prachtig parcours en met goede verzorging

Nieuw-Zeeland is een land bij uitstek voor het maken van een autorondreis, maar tegenwoordig biedt het land ook de mogelijkheid om prachtige fietsroutes te volgen die speciaal voor avontuurlijke reizigers zijn uitgezet. Een van deze routes die we graag bij u onder de aandacht brengen is de Otago Rail Trail. Deze 150 kilometer lange route begint ter hoogte van Dunedin op het zuidereiland en loopt over een oud spoorwegtraject. Dit traject vormde tussen 1879 en 1990 een belangrijke spoorverbinding tussen Central Otego en Dunedin. In 2000 werd de spoorweg omgetoverd tot een wandel- en fietstrail met langs de route faciliteiten als informatieborden, toiletten en schuilplaatsen.

De route loopt via een spectaculaire loop van Middelmarch tot aan Clyde en is het gehele jaar geopend. Het landschap waar de trail doorheen loopt, bestaat uit een glooiend heuvelachtig landschap met weilanden waar u boerderijen en schapen ziet, maar u passeert ook rivieren en valleien, kleine stenen huisjes uit de tijd van de goudmijnindustrie en historische dorpjes waar u in kleinschalige onderkomens kunt verblijven. Doordat de trail vroeger voor het spoor gebruikt werd, zijn er maar weinig steile heuvels en is het pad breed genoeg om elkaar te passeren. U fietst over gravel. De route is geschikt voor alle leeftijden, maar het hebben van enige conditie is natuurlijk wel vereist.

Het hoogste punt van deze route ligt op 618 meter bij Wedderburn, maar ook op enkele andere plekken, zoals bij Tiger Hill, Chatto Creek en Omakau worden weleens stukjes met de fiets aan de hand gelopen. U kunt zo lang doen over de trip als u wilt, maar de meest fietsers doen er zo'n 3 tot 4 dagen over. Houdt u dit tijdsbestek aan, dan fietst u zo'n 25 tot 40 kilometer per dag. Voor recreatiefietsers is dagelijks vier uur fietsen over het algemeen meer dan genoeg en het geeft tevens de gelegenheid om tijdens de tocht ook wat te ontspannen en in alle rust en op uw eigen tempo de omgeving te verkennen. Een leuk weetje: het snelheidsrecord op deze route werd bereikt tijdens een duathlon in februari 2015. Deze fietser legde de route in minder dan zes uur af!

U kunt dus zelf bepalen hoe lang u over de route wilt doen. Ook kunt u zelf de plekken uitzoeken waar u wilt overnachten. Boekt u deze tour via Talisman, dan zorgen wij ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is: van de fietshuur tot bagagetransport en de overnachtingen. Er zijn veel mogelijkheden. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden, wij vertellen u er graag meer over!

Verblijven in Dunedin