Het lijkt net een paradijs met een ongelooflijke stilte, prachtige watervallen, vrolijk spelende dolfijnen, zeehonden en pinguins. - Seraphine

'Mijn bezoek aan het Fjordland National Park was één van de hoogtepunten van mijn reis door Nieuw Zeeland. Tijdens de cruise door de Doubtful Sound sprongen de tranen me in de ogen door de pure schoonheid van de natuur. Het lijkt net een paradijs met een ongelooflijke stilte, prachtige watervallen en vrolijk spelende dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Door de vaak in nevel gehulde bergen bleef de tocht door de Doubtful Sound me verrassen.' - Seraphine, Nieuw Zeeland Specialist.

De Doubtful Sound is het diepste fjord van het Fiordland National Park en ligt in een pure, ongerepte wildernis. Grillig berglandschap met indrukwekkende hoge pieken, regenwoud, watervallen en unieke flora en fauna kenmerken dit gebied. Het fjord dankt zijn naam aan kapitein James Cook, die tijdens zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland het fjord niet in durfde te varen en het daarom Doubtful Harbour noemde, waarna het de naam Doubtful Sound kreeg.

Door de omvang van het fjord is het maken van een tweedaagse cruise een uitstekende manier om dit prachtige gebied te verkennen. U onderneemt deze cruise met de Southern Secret, een luxe motorjacht van 20 meter lang. Het schip heeft in totaal drie dekken waar zich de passagierscabins, een keuken, living en de flybridge bevinden. Het schip is geschikt voor slechts maximaal 12 passagiers. U verblijft aan boord in een mooie cabin voorzien van een ensuite badkamer met toilet en douche.

Uw cruiseavontuur begint al in Manapouri, waar u aan boord stapt van een boot voor een ongeveer drie kwartier durende tocht over Lake Manapouri. Vervolgens wordt u over land, via de Wilmont Pass, naar Deep Cove gebracht, waar de Southern Secret op u ligt te wachten. U wordt verwelkomd aan boord en zodra de cruise van start gaat wordt u uitgenodig voor een heerlijke lunch. Geniet deze middag van de ongerepte natuur om u heen. Grote kans dat dolfijnen voor het schip uitzwemmen en dat u pelsrobben heerlijk ziet zonnen op de rotsen. U heeft de mogelijkheid om van boord te gaan en per kajak zelf door het fjord te peddelen en op zoek gaat naar de flora en fauna langs de oevers. Ook is het mogelijk om te vissen. Tegen zonsondergang wordt het anker uitgegooid en wordt er een smakelijk dinerbuffet geserveerd. Breng deze avond in alle rust door aan boord en geniet op het buitendek van het uitzicht op de heldere sterrenhemel.

U overnacht aan boord van de Southern Secret.

De Doubtful Sound Cruise is opgenomen in de routesuggestie Natuurlijk Zuidereiland

Wilt u hier meer over weten? Email dan naar Seraphine op seraphine@talisman.nl of neem contact op via 088-7755900. Wij voorzien u graag geheel vrijblijvend van meer inspiratie en informatie.