De grote baai, met het witte zand en het helderblauwe water is een waar paradijs

Onze partner in Nieuw-Zeeland stelde een prachtige meerdaagse tour samen, die u meeneemt van de gebaande paden naar een minder bereisd deel van Nieuw-Zeeland. U vliegt van Wellington over het Abel Tasman National Park en over Golden Bay naar Takaka.

Takaka ligt in het zuidoosten van Golden Bay, in de Nelson regio. Golden Bay is een paradijs voor natuurliefhebbers en u vindt hier veel prachtige bezienswaardigheden. Takaka Hill staat ook wel bekend als de marmeren berg en biedt niet alleen schitterende uitzichten maar ook verstopte grotten. De Te Waikoropupu Springs staan ook wel bekend als de Pupu Springs en zijn een heilige plek voor de lokale Maori. De grote baai, met het witte zand en het helderblauwe water van Golden Bay is een vogelparadijs en de tijd lijkt hier te hebben stilgestaan. Wat een prachtige omgeving! In Takaka haalt u uw huurauto op (deze zijn redelijk standaard, verwacht hier geen luxe auto!) en rijdt u naar het Westhaven Retreat.

 

Een accommodatie die verstopt gelegen is, het begrip ‘alleen op de wereld’ gaat hier absoluut op! Genesteld tussen prachtige wildernis en een dramatische kustlijn bevindt u zich hier in een echte hideaway. U verblijft hier twee nachten en heeft volop de tijd om de omgeving te leren kennen. Westhaven Retreat is namelijk gelegen op een schiereiland wat bestaat uit 350 hectare privé gebied grenzend aan een beschermd Marine & Wildlife reservaat en het Kahurangi National Park. Ongetwijfeld een van de meest onaangetaste gebieden van Nieuw-Zeeland.

Na een dag vol avontuur is het heerlijk terugkeren naar uw luxe kamer of suite en geniet u op uw terras nog van een drankje voordat de zon ondergaat en u gaat proeven van de kookkunsten van de chef. Na uw verblijf hier rijdt u weer terug naar Takaka en levert u de auto in. U wordt naar het Abel Tasman National Park gebracht waar u van een rustige cruise van Totaranui naar Kaiteriteri. Vanaf hier wordt u teruggebracht naar Nelson waar u uw Nieuw-Zeeland avontuur kunt voortzetten!