Al Baleed Resort Salalah by Anantara is een heerlijk toevluchtsoord voor strandliefhebbers.

Bij Talisman zijn we altijd al nieuwsgierig geweest naar de plaats Salalah, gelegen in de regio Dhofar helemaal in het zuiden van Oman. Met de komst van Al Baleed Resort by Anantara was er dan eindelijk een goede reden om dit gebied met een bezoek te vereren. We kregen er geen spijt van! 

Relaxvakantie

Al Baleed Resort Salalah by Anantara is een heerlijk toevluchtsoord voor strandliefhebbers. Het strand is hier verbazingwekkend breed en heeft prachtig wit zand. Het strand wat recht voor het resort ligt, een strook van zo’n 250 meter breed, is uitsluitend bestemd voor gasten van Anantara! De zee is, buiten de moessonperiode om, heerlijk om in te zwemmen. Zwemt u liever niet in zee, dan is er een groot zwembad waar u gerust een paar baantjes kunt trekken. Ook de befaamde Anantara Spa ontbreekt hier niet.

Ontdek de omgeving

Ook als u meer wilt doen dan alleen genieten van het strand, is Salalah een interessante bestemming. Bewonder de ruïnes en artefacten van het oude Salalah in het Al Baleed Archeological Park, bezoek het kleine maar mooie Taqah Fort of trek de bergen in op zoek naar prachtige vergezichten en groene wadi’s. Ook de soukh van Salalah is de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Bij Anantara kunt u diverse excursies boeken.

Meer villa's dan kamers

Al Baleed Resort Salalah by Anantara heeft als een van de weinige resorts meer villa’s dan kamers. De kamers, ondergebracht in het hoofdgebouw en verdeeld over twee verdiepingen, zijn in onze ogen al een prima keuze. Onder de kamers behoren de Premier Sea View kamers en Beach View kamers tot onze favorieten. Naast een ruime slaap- en luxe badkamer met bad en regendouche, heeft de kamer een balkon met uitzicht op zee. 

Naast de in totaal 40 kamers zijn er 96 villa’s, waarvan het grootste deel een eigen zwembad heeft. Ze liggen in de tuin of bieden uitzicht op de lagune of het strand. Kiest u voor een Beach Villa, eventueel met privézwembad, dan loopt u vanaf uw terras zo het strand op, waar uw eigen zonnebedjes al klaar staan. 

Time for shisha!

U begint hier de dag binnen of buiten op het terras naast het zwembad met een uitgebreide ontbijtbuffet in Sakalan, het hoofdrestaurant van Anantara. Ook voor lunch en diner met gerechten uit de wereldkeuken kunt u hier terecht. Restaurant Al Mina ligt aan het strand en heeft een mediterrane kaart met onder andere pasta’s en pizza’s. ’s Avonds is een van de loungebanken op het terras van Al Mina ook een heerlijke plek voor een shisha! Alle denkbare smaken zijn te bestellen. 

Liefhebbers van Aziatisch eten zullen waarschijnlijk vaak een tafeltje gaan boeken in Mekong. De gerechten zijn van sublieme kwaliteit en door de bijzondere kleurrijke en warme setting waant u zich in het nog oosterse Azië…

Dining by Design

Het Dining by Design concept van Anantara is wereldwijd bekend en ook hier in Salalah is het mogelijk om op bijzondere wijze een diner te organiseren, bijvoorbeeld als verrassing voor u geliefde. Een privédiner op het strand bijvoorbeeld, natuurlijk met kaarslicht. 

Tripadvisor over Al Baleed Resort Salalah by Anantara