Ruige bergtoppen en een azuurblauwe zee; wat een decor

De ruige bergtoppen lopen moeiteloos over in de prachtige palmentuin en de infinity pool lijkt zo te verdwijnen in de azuurblauwe zee. Het Al Bustan Palace Hotel in Muscat, de hoofdstad van Oman, lijkt sprookjes tot leven te wekken. Wanneer u hier binnenloopt bent u direct onder de indruk van de imposante lobby. Hoge plafonds, marmeren mozaïek en een gigantische kroonluchter vormen slechts een klein onderdeel. Wat wellicht nog meer indruk maakt is de persoonlijke service, het oog voor detail en de vriendelijke glimlach die u van ieder personeelslid hier wordt toegeworpen. Een warm welkom in Oman! Indrukwekkend is ook dat de Sultan van Oman - Sultan Qaboos - de gehele bovenste verdieping in zijn bezit heeft. In feite maakt dit hotel dus deel uit van het paleis van de Sultan! Binnen de muren van het hotel vindt u verschillende restaurants, stuk voor stuk met een eigen keuken en sublieme service. U zult keuzes moeten maken, want er is hier volop te doen. Genieten aan de rand van een van de vier zwembaden bijvoorbeeld, of windsurfen, snorkelen, kajakken. En dan bent u Muscat nog niet eens in geweest!

Muscat

Muscat, de hoofdstad van het Sultanaat Oman, is een trotse stad. De witte lage bebouwing en de imposante Grote Moskee steken mooi af tegen de oceaan aan de ene kant, en de bergen aan de andere kant. Hier wordt het rijke culturele erfgoed goed bewaard, en dat merkt u wanneer u er samen met uw privé gids op uit trekt. Dwaal rond over de vriendelijke Muttrah souk met de pashimas, kruiden, wierook en juwelen. Of geniet simpelweg van de Arabische gastvrijheid met een glas vers fruitsap of een kopje sterke koffie op een schaduwrijk terras. 

Kamers en suites

Ontspannen doet u vervolgens in uw kamer of suite. De 250 ruime kamers en suites hebben een gedistingeerde, klassieke inrichting met gebruik van rustige aardetinten, Arabische details en de nieuwste technische snufjes. Tip van onze specialist: Ik boek graag de Lagon Pool Access Suite voor u. Deze is gelegen op de begane grond en vanaf uw terras loopt u direct naar het prachtig aangelegde zwembad. Gemak dient de mens, vooral op vakantie! 

Aan tafel!

Alleen al genieten van een kopje sterke Omani koffie met wat verse dadels in deze setting is heerlijk. Maar er is veel meer: het Al Bustan Palace heeft zeven voortreffelijke restaurants. Binnen of buiten, haute cuisine of couleur locale, Omani of internationaal. Dit is puur genieten. U begint uw dag goed met een ontbijt in het Al Khiran restaurant. Bij het innovatieve Al Khiran Terrace, dat voelt als een levendige markt met verse seizoensproducten, geniet u van Aziatische-, Franse- en Italiaanse gerechten. Opeens zin in Pekingeend of dim sum? China Mood restaurant serveert Chinese gerechten uit alle windrichtingen. In The Beach Pavillion eet u heerlijke verse visgerechten en u geniet van de zwoele oceaanbries. De Franse keuken van het prestigieuze VUE by Shannon Bennet, is een enorme aanrader. 

Vind rust in Muscat

Six Senses is een pionier op het gebied van wellness. De resorts en Spa’s die tot Six Senses behoren, bevinden zich op enkele van de mooiste locaties ter wereld. Nu ook aan het strand van het Ritz Carlton Al Bustan Resort in Muscat. Ook hier is het gelukt om de locatie te bouwen in totale harmonie met de omgeving. Met zijn 33.000 vierkante meter grote Spa is dit ontwerp een weerspiegeling van de Omaanse cultuur. Net zoals de oude, Arabische forten is ook deze Spa verspreid over drie niveaus met aparte ruimtes voor mannen en vrouwen, luxe behandelkamers, sauna’s, stoombaden, een fitnessruimte, een yogastudio en een sapbar waar de meest frisse combinaties voor u worden samengesteld. Elke behandeling start met een persoonlijke screening en een op maat gemaakt programma ontworpen door de Six Senses Spa experts. Op weg naar gezondheid en welzijn.

Tripadvisor over Al Bustan Palace

Vergelijkbare accommodaties in Oman