Aan luxe geen gebrek

Aan de rand van een ravijn met adembenemende uitzichten over het grillige Hajar gebergte vindt u het Anantara Al Jabal Al Akhdar resort. Uw keuze voor een verblijf hier bestaat uit hedendaagse kamers met ruime balkons of villa's met privézwembad. Uw dagen zijn zo gevuld met de enorme keuze uit activiteiten, van hiken en abseilen tot kook- en fotografieworkshops. Ook heel erg prettig: de sensationele spa. 

Op grote hoogte

De locatie van het hotel is het allergrootste pluspunt; gelegen op het Saiq plateau op 2.000 meter boven zeeniveau omringd door machtige groene bergen in een gebied dat beroemd is om de damaskrozen. Anantara Al Jabal Akhdar ligt, zonder stops, op ruim twee uur rijden vanuit Muscat en op één uur rijden van de oude hoofdstad Nizwa. 

Berggoeroe's

De crew hier is vriendelijk en attent, met ervaren 'Mountain Gurus' van nabijgelegen dorpjes die dienst doen als uw gids tijdens uw verblijf. De activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn teveel om op te noemen; van hiken, mountainbiken en abseilen tot yoga en schilderles. Een kookworkshop met een Omani chef behoort ook tot de mogelijkheden. Uw dag begint dan met een bezoek aan de souk in Nizwa en het 17e-eeuwse fort voordat u typische Omani gerechten leert te bereiden. 

De spa mag niet worden overgeslagen tijdens uw verblijf hier. Er is een hamman, binnenzwembaden, thermale baden en geweldige behandelingen waarbij er gebruik wordt gemaakt van lokale ingrediënten zoals rozen en granaatappel.

Er zijn meerdere restaurantjes waar u kunt genieten van heerlijke gerechten

Er zijn hier vier restaurants, een cafë en een shisha lounge. Bella Vista ligt bij het zwembad en in de keuken zwaait een Italiaanse chef de scepter. Hier geniet u van authentieke Italiaanse gerechten en heerlijke pizza's uit de houtoven. Al Maisan is het 'all day dining' restaurant en serveert van een internationaal menu. De Marokkaanse tapas lounge is de plek waar u in een ontspannen sfeer geniet van heerlijke gerechtjes en het Arabische restaurant is gebouwd in een fort; een bijzondere dinerervaring! 

Tripadvisor over Anantara Al Jabal Al Akdhar