Speel de hoofdrol in uw eigen duizend-en-één-nacht film

Het Deserts Nights Camp in de ongerepte Wahiba Sands woestijn is een vijfsterren tented camp, hier ervaart u het echte woestijnleven op een exclusieve manier. Overal waar u kijkt is zand, en in de avond geniet u van de indrukwekkende sterrenhemel. Hier gaat u terug in de tijd, en bent u een met de natuur. Een unieke ervaring.

De Wahiba Sands

Het Desert Nights ligt, zoals hierboven vermeld, in de Wahiba Sands woestijn. Dit is de bekendste woestijn van Oman, gelegen ten zuiden van Muscat. Met zandduinen die soms wel 200 meter hoog zijn, en een oppervlakte van 16.000 vierkante kilometer is het een indrukwekkend landschap te noemen. Er zijn niet meer dan tien tentenkampen te vinden in deze enorme woestijn, hier ervaart u nog de ongerepte wildernis en de authentieke cultuur van de nomadische bedoeïenen die de Wahiba Sands bewonen. 

Erop uit

Vervelen hier doet u niet, het zal u verbazen op hoeveel manieren u dit uitgestrekte gebied kunt verkennen! Met een fourwheeldrive of quad bijvoorbeeld. Maar u kunt ook een bijzondere tocht op een kameel maken. In de vroege ochtend beklimt u een hoge duin en ziet hoe de zon het zand de mooiste kleuren geeft, van wit naar donkerrood. U kunt sandboarden of u ontdekt tijdens een hike de exotische flora en fauna van deze regio, als de Ghafboom, de nationale boom van de Verenigde Arabische Emiraten. ’s Avonds geniet u van de stilte en de meest heldere sterrenhemel ooit. Tip van de Talisman specialist: absoluut de moeite waard is om vroeg op te staan en de duinen rondom het kamp te beklimmen. Het is een inspannende klim, maar het uitzicht dat u te wachten staat maakt dit ruimschoots goed!

Omringd door Arabische details

De 30 in bedoeïenen-stijl gebouwde tenten hebben stenen muren en witte daken van tentdoek. Alle tentsuites zijn sfeervol ingericht met veel comfort en mooie Arabische details. Vanaf uw terras heeft u een prachtig uitzicht op de gouden zandduinen die het kamp omsluiten. Uw dagen beginnen hier altijd goed, met een ontbijt in het restaurant. Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd en er is volop keuze. In de avond kunt u binnen of buiten genieten van lekkere Arabische gerechten en livemuziek van lokale Omani muzikanten die het kamp aandoen. Een aanrader hier is Shuwa, een traditionele Omani barbecue met lam. Of geniet van een kopje Arabische koffie, Khawa, op een van de comfortabele sofas van de Oasis bar.

Tripadvisor over Desert Night Camp