Ingetogen luxe en een oase van rust

The Chedi Muscat is een waardevol onderdeel van ons hotelaanbod in Oman. Dit stijlvolle hotel van de GHM keten ligt aan een 370 meter lang privéstrand in de hoofdstad van Oman, niet ver van de schitterende Sultan Qaboos moskee.

De simpele elegantie en de subtiele tinten van het interieur zijn in lijn met de kenmerkende traditionele architectuur van Oman. Het creëert een ingetogen luxe wat van dit hotel een oase van tijdloze rust maakt. U voelt het al in de fraaie entree, waar heerlijke wierrookgeuren u tegemoet komen terwijl u op de zachte bank onder de sfeervolle lampen geniet van een welkomstdrankje. Niet alleen binnen, maar ook in de hoteltuin ervaart u pure sereniteit als u over de wit betegelde wandelpaden en langs rustieke waterpartijen loopt.

Stijlvolle inrichting

Het hotel telt 158 kamers en suites. Het hoofdgebouw heeft twee vleugels; in de ene bevinden zich de Serai kamers (waarvan een aantal met zeezicht) en in de andere de ruimere Deluxe kamers. Goed om te weten: zowel de Serai als de Deluxe kamers hebben geen balkon, terras of openslaande ramen. De meest luxe optie om hier te verblijven zijn zonder twijfel de Chedi Club Suites die in de tuin liggen. Sommige suites zijn vrijstaand, andere zijn geclusterd in blokken van twee of vier. Elke suite heeft een slaapkamer, living, een grote badkamer met spabad en een terras of balkon.

Sport en ontspanning

Er zijn drie zwembaden. De Serai Pool en de twee ‘adults only’ (16+) zwembaden: één grenzend aan het strand en het Beach Restaurant en de 103 meter lange Long Pool. Deze laatste is het langste zwembad van het Midden Oosten; ideaal voor wie in de ochtend graag baantjes trekt. Bij elk zwembad bevinden zich zonnebeden een ook op het strand kunt u genieten van een paar zonne-uurtjes.

Vanuit de Long Pool loopt u zo het fitnesscentrum in, die verrassend groot en bijzonder is opgezet. Er zijn niet zomaar vele apparaten naast elkaar neergezet. De gym is juist kleinschalig met hier en daar kleine hoekjes met slechts één loopband zodat u in privacy kunt sporten. Boven de gym bevindt zich de spa; een oase van rust met maar liefst dertien single en double behandelkamers. De spa is een plek waar dagelijks veel gasten gebruik van maken. Maak daarom direct bij aankomst of zelfs daarvoor een reservering.

Keuzes maken!

Ook op culinair gebied heeft The Chedi veel te bieden. Kenmerkend voor het hotel zijn de simpele doeltreffende namen voor de restaurants. Dagelijks geniet u in The Restaurant, binnen of buiten op het terras, van een goed ontbijtbuffet. Ook voor lunch of diner kunt u hier terecht. Er zijn vier open keukens waar Arabische, Indiase of Mediterrane gerechten live worden gekookt. Het Beach Restaurant is, zeker met de ontstoken vuurschalen, een sfeervolle plek voor een seafood diner. De overige restaurants bevinden zich bij de drie zwembaden en tot slot is er een shisha lounge.

Goed om te weten:
The Chedi ligt op circa een kwartier rijden van de luchthaven van Muscat, waardoor er regelmatig vliegtuigen over komen. We kunnen niet ontkennen dat deze hoorbaar zijn, maar het geeft geen overlast.

Tijdelijk – zolang de werkzaamheden duren
Op het terrein naast The Chedi wordt momenteel gebouwd. Vanaf het strand gezien aan de rechterkant van het hotel, bij de Serai Wing. Het hotel geeft aan in de beginfase geluidsoverlast te hebben ervaren, maar nu de zwaarste werkzaamheden afgerond zijn, is er nauwelijks geluid. Talisman specialist Astrid bezocht The Chedi in afgelopen december en heeft zelf ervaren dat, op af en toe wat korte slijp- en boorgeluiden na, niets van de constructie te merken is. Als de bouwwerkzaamheden weer toenemen, is het mogelijk dat u in de Serai wing wat geluid hoort, maar in het middengedeelte (deluxe kamers en suites) niet. De einddatum van dit naastgelegen bouwproject is tot op heden niet bekend.

Tripadvisor over The Chedi Muscat

Vergelijkbare accommodaties in Oman