Gelegen aan de voet van een berg in de Heilige Vallei biedt dit exclusieve hotel de charme en gastvrijheid van een traditionele haciënda

In 2015 kreeg de Heilige Vallei er een nieuw luxueus hotel bij: Inkaterra Hacienda Urubamba. De locatie is prachtig: aan de voet van de bergen, op loopafstand van het dorpje Huayoccari, ver genoeg van de hoofdweg verwijderd om er volledig tot rust te kunnen komen. Inkaterra Hacienda Urubamba is ontworpen door de echtgenote van de oprichter en eigenaar van de Inkaterra-groep. Het interieur oogt eigentijds maar, door de toepassing van natuurlijke materialen en omdat er veel typische kleden aan de muren zijn opgehangen, doet het geheel toch traditioneel aan.

Tijdens uw verblijf kunt u met een van de Engelssprekende gidsen van het hotel de ecologische boerderij van Inkaterra bezoeken en meer te weten komen over het kweken en oogsten van de lokale gewassen. U kunt zelf chicha, het maïsbier uit de vallei, leren maken. Het is mogelijk om vroeg in de ochtend vogels te gaan spotten, zowel roofvogels als kolibries. 's Avonds, als de zon ondergaat, wandelt u met uw gids over een paadje door de bergen, niet ver van het hotel; ondertussen leert u meer over het belang van de astronomie voor de Indiaanse volkeren, in heden en verleden. De wandeling naar Challa Huasi voert naar een subliem uitzichtpunt. Overigens zijn alle excursies bij de prijs inbegrepen.

Kamers, suites en casitas

Inkaterra Hacienda Urubamba is ontworpen door de echtgenote van de oprichter en eigenaar van de Inkaterra-groep. Het interieur oogt dan ook eigentijds maar door de toepassing van natuurlijke materialen, en ook omdat er veel typische kleden aan de muren zijn opgehangen, doet het geheel toch traditioneel aan. De kamers zijn ruim opgezet en voorzien van een privé terras.

Uit eigen tuin

In het restaurant worden lokale en internationale gerechten opgediend; de organische ingrediënten zijn afkomstig uit de eigen tuin. De wijnkelder, met een ruime selectie aan mooie wijnen, is opengesteld voor publiek. Tussen 5 en 7 kunt u nippen aan een cocktail of een van de vele soorten pisco uitproberen, de nationale drank van Peru.

Tripadvisor over Inkaterra Hacienda Urubamba

Vergelijkbare accommodaties in Peru