Comfortabele luxe in puur natuur!

Al uw zintuigen worden door de jungle geprikkeld

Zodra u aankomt op de kleine luchthaven valt er een rust over u heen. Prachtig gekleurde vlinders dwarrelen door de lucht en vergezellen u een stukje wanneer u aan boord stapt van de boot om over de Madre de Dios rivier te varen, op weg naar Inkaterra Reserva Amazonica.  

Eenmaal aangekomen middenin de Peruaanse Amazone, in het Tambopata Natioal Park, wordt u verwelkomd door de rangers van Inkaterra Reserva Amazonica, door National Geographic Traveler uitgeroepen tot een van de beste ecolodges ter wereld. Verwacht hier comfortabele luxe in puur natuur: u staat op en gaat naar bed met de geluiden uit de jungle en daartussenin nemen de ervaren rangers u mee op safari, op het water en het land.

Het natuurreservaat is beroemd vanwege de rijke flora en fauna, hier leven onder meer de reuzenotters. Maar ook kunt u hier papegaaien in rood, blauw, geel en groen zien, toekans, parkieten en vele andere bijzondere vogelsoorten bewonderen. U zult tarantula's ontwijken, apen ontdekken hoog in de bomen en kikkers spotten in de prachtigste kleuren. Wat dacht u van een canopy walk waarbij u vanaf de boomtoppen een schitterend zicht heeft over dit overweldigende natuurgebied. 's Avonds gaat u een tocht per boot over de rivier maken om op zoek te gaan naar schildpadden en kaaimannen.

Waar

U vliegt naar Puerto Maldonado, en vanaf hier is het nog zo’n 60 minuten varen naar het reservaat.

Slapen

Er zijn 35 houten bungalows, met een open constructie. Zodoende beleeft u de Amazone ook optimaal vanuit uw comfortabele hut. Op uw veranda vindt u een paar hangmatten waarin u heerlijk kunt luieren, ideaal na een lange dag op pad te zijn geweest!

Beleven

Voor uw verblijf wordt door het team van Inkaterra een passend programma geschetst. Er zijn tal van activiteiten mogelijk, van wandelingen door de jungle tot nachtelijke boottochten, een bezoek aan een van de nabijgelegen meren of de wetlands. De lodge biedt ruim tien excursiemogelijkheden aan, variërend van 2, 3 of 7 uur durend op verschillende niveaus. In overleg met de gids wordt uw excursiepakket voor de komende dagen samengesteld. Een bezoek aan de spa mag ook zeker niet ontbreken; er wordt hier gebruik gemaakt van lokale producten en dat doet uw lichaam en geest goed!

Eten & Drinken

Het diner is een sociale aangelegenheid. Hier maakt u kennis met de andere avonturiers en hoort u hun verhalen. Die bestaan voornamelijk uit de avonturen die die dag zijn beleefd. De gerechten die worden geserveerd zijn lokaal en heerlijk. De chef doet er alles aan om uw dag zo perfect mogelijk af te sluiten. De natuur helpt hier ook een handje bij; de achtergrondmuziek hier is uniek. Een concert van kikkers, krekels en andere muzikale diersoorten.