Ooit een klooster, nu het meest luxueuze adres van Cusco. Geen wonder dat deze 'hotspot' door Conde Nast Traveller is uitgeroepen tot het beste hotel van Zuid-Amerika.

In het historische centrum van Cusco is een van de oude kloosters (1592) omgebouwd tot een modern en uitermate luxueus hotel met de toepasselijke naam: Hotel Monasterio. Wat dit hotel in belevingswaarde echt een opmerkelijke 'boost' geeft, is de zaligmakende ambiance. Ondanks de aanwezigheid van alle denkbare moderne faciliteiten, voelt het aan alsof de soberheid en devotie nooit is ontsnapt. In de San Antonio Abad kapel (overvol gouden en kunstvoorwerpen) vinden nog steeds plechtige huwelijksceremonies plaats. Op de serene binnenplaats heerst een diepe rust.

Cusco

Cusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. In de vroegere hoofdstad van het Inca-rijk zijn bijzonder veel bezienswaardigheden te bezoeken. De kerken en kloosters, maar ook veel indrukwekkende Inca-ruïnes. De sporen van de Incas zijn overal zichtbaar in de stad, maar ook in de Heilige Vallei en natuurlijk in Machu Picchu. Breng aan het eind van de dag nog even een bezoek aan de spa. Dan bent u morgen weer topfit voor een nieuwe reis naar een ver verleden.

Oog voor detail

De 126 comfortabele kamers en suites zijn met oog voor detail stuk voor stuk uniek ingericht. De originele Spaanse koloniale architectuur is duidelijk zichtbaar tot in de kleinste ornamenten. Het uitzicht over Cusco is fraai, maar ook het zicht op het binnenplein is prachtig. Tot de sublieme faciliteiten van het hotel hoort een ingenieus zuurstofsysteem. Door in uw kamer extra zuurstof aan de lucht toe te voegen, raakt u onopgemerkt minder vatbaar voor het fenomeen hoogteziekte. 'Breathe in, breathe out'. Uw lichaam tankt energie terwijl u slaapt.

Eten in een museum

Restaurant El Tupay serveert formidabele internationale gerechten in een warme, intieme setting. In Illariy Restaurant kunt u terecht voor het ontbijt. Illariy is geen restaurant, maar een museum! Zoveel fresco's en schilderijen aan de wand! Deli Monasterio brengt koffie en zelfgebakken brood. Hier liggen belegde sandwiches en zoete lekkernijen 'on the go'. Voor een drankje en live jazz muziek gaat u naar de Lobby Bar.

Tripadvisor over Monasterio

Vergelijkbare accommodaties in Peru