Met de mountainbike door dit grillige landschap: een mooie uitdaging voor de avonturiers

Maak u op voor een actieve dag! Vandaag maakt u samen met uw privé gids per mountainbike kennis met de Heilige Vallei, gelegen in het majestueuze Andesgebergte.

Uw gids haalt u deze ochtend (ca. 08:00 uur) op bij uw hotel en neemt u mee naar Kupper-Chinchero. Hier staan de mountainbikes voor u klaar. Als eerst bezoekt u Chinchero. Het stadje is omringd door ruïnes en wordt tevens gekenmerkt door de gekleurde markt op het centrale plein. Vanaf hier wordt u opgehaald en per auto naar Cruzpata gebracht, gelegen op het Maras plateau. Op dit hoog gelegen plateau stapt u weer op uw mountainbike en vervolgt u uw tocht. Onderweg passeert u hoge bergpieken, veel soorten cactussen en diverse plantages waar u de dagelijkse activiteiten van de boeren kunt aanschouwen.

Indien gewenst kunt u een bezoek brengen aan de ingenieuze terrassen van Moray die uit het Incatijdperk stammen. Deze terrassen zijn geheel anders dan de landbouwterrassen die u wellicht al eerder gezien heeft tijdens uw reis door Peru. Moray was in de tijd van de Inca's een belangrijk centrum voor landbouwexperimenten. Het terrassencomplex dat u hier ziet heeft de vorm van een amfitheater en overweldigt door haar architectuur.

Na een picknicklunch fietst u over onverharde weg verder naar Maras. Een typisch Andes dorpje met een vier eeuwen oud koloniaal kerkje. In Maras brengt u een bezoek aan Las Salinas, een overweldigend spektakel van zoutpannen met 4.000 zoutbekkens. De witte kleur van het zout en de bergen met verschillende kleuren vanwege alle mineralen die erin zitten, vormen samen een prachtig gezicht. Het zoute water komt uit de grond en vormt plassen die opdrogen in de zon waardoor het zout afgezet wordt aan de oppervlakte. Het zout wordt door de lokale bevolking met eeuwenoude technieken verzameld en verkocht op de vele markten in deze regio. Na een bezoek aan de zoutpannen wordt u teruggebracht naar uw hotel.