De Peruaanse keuken is het resultaat van een fascinerende evolutie van allerlei gerechten en culturen

Misschien is de culinaire cultuur niet het eerste waar u aan denkt bij Peru. Toch dragen de nazaten van de Incas een fijn gevoel voor eten in de genen mee. Om daarmee kennis te maken heeft Talisman een culinaire excursie door Lima samengesteld. Het begint met de sterk geurende Surquilo markt. Daar zijn alle typisch Peruaanse groenten, kruiden en fruitsoorten te koop. Uw gids vertelt over de Peruaanse receptuur en de bereiding van alle ingrediënten. Alleen al de verschillende aardappelsoorten zijn een plezier om te ontdekken. Restaurant El Señorio de Sulco is het volgende doel. Deze zaak is enorm populair is bij de Limenos. U ontdekt waarom: ceviche. Dit is het nationale gerecht van Peru. Het zorgvuldig in limoensap gegaarde visgerecht is heerlijk. Vooral onder begeleiding van een koel glaasje bloeddrukverlagende chicha morada; een lokaal gebrouwen zoete drank op basis van mais. Na de onderbreking schakelt het thema over op cultuur. Eerst is het historische centrum aan de beurt. Plaza de Armas is het prachtige plein waar het presidentiële paleis omheen is gebouwd. Hier staan ook de vierhonderd jaar oude kathedraal, het paleis van de aartsbisschop en een reeks prachtige koloniale herenhuizen. 

De tour gaat verder langs het geelgekleurde San Francisco klooster met een fraaie binnentuin en een nog fraaier interieur. De bibliotheek in de catacomben van dit complex bevat een schat aan waardevolle oude boeken. Voor de lunch is een bijzondere plek uitgekozen, namelijk het Larco Museum. Dit museum is gevestigd in een oud herenhuis en gebouwd op de fundamenten van een piramide uit de 7e eeuw. Het museum bestaat al sinds 1926 en biedt de bezoeker, als één van de weinige musea in de wereld, ook een kijkje in de opslagruimte. Het museum heeft een hele gevarieerde collectie van allerlei archeologische voorwerpen uit de boeiende Peruaanse geschiedenis. Aardewerk, juwelen en textiel uit alle delen van Peru zijn te bezichtigen. In het smaakvol ingerichte restaurant wordt de lunch geserveerd, bereid met verse ingrediënten.