Tijdens deze treinreis hoeft er helemaal niets ingeleverd te worden op comfort en luxe, wat een reis

De treinrit tussen Cusco en Puno wordt door onze reizigers altijd als een van de hoogtepunten van hun reis aangestipt. Niet zo verwonderlijk; u zit weliswaar zo'n tien uur in de trein, maar dat voelt absoluut niet als een lange zit. De Andean Explorer is een hele luxe trein met meerdere wagons waarin zich onder andere het restaurantgedeelte en een bar bevinden. De allerlaatste wagon heeft een observatiedek, waar u in de buitenlucht kunt genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen schrijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuwpieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes maar ook pure desolaatheid; u zult er geen genoeg van krijgen. Ondertussen wordt u aan boord goed verzorgd. Een uitstekende gourmetlunch is inclusief en 's middags is het tea time!

Op het allerhoogste punt van de treinrit, de bergpas La Raya, wordt een tussenstop gemaakt. Stapt u gerust even uit om de zuivere berglucht in te ademen. Nadat u de pas gepasseerd bent, daalt de trein weer iets af tot het eindpunt van de reis, gelegen op zo'n 3.800 meter hoogte: het immense Titicacameer. De Andean Explorer rijdt op dit moment nog voor Peru Rail, maar zal vanaf mei 2017 onder de vlag van het luxe reislabel Belmond gaan rijden. Daarmee worden ook een aantal nieuwe meerdaagse treinreizen geïntroduceerd, waarbij u aan boord van de trein zult slapen. Een unicum in Zuid Amerika!

Meer weten over de Andean Explorer? Reisspecialist Ronda Espinosa vertelt u er graag meer over. Stuur een e-mail naar ronda@talisman.nl of bel haar op 088-7755900.