Tijdens deze cruise maakt u op alle mogelijke manieren kennis met alle facetten van de Amazone

Dag 1 – Iquitos / Amazon River
Na aankomst op de luchthaven van Iquitos wordt u opgewacht door een medewerker van Aqua Expeditions. Afhankelijk van de aankomst uw vlucht, luncht u in een lokaal restaurant of ontvangt u een lunchbox. Voordat u een transfer heeft naar de haven van Iquitos krijgt u een introductie over deze historische stad en heeft u de gelegenheid om een inheemse Amazone gemeenschap te ontmoeten. Vervolgens gaat u aan boord van de Aria Amazon.

Dit luxueuze schip biedt plaats aan maximaal 32 personen. De 16 hutten liggen verspreid over 2 dekken: First Deck en Second Deck. De panorama ramen in iedere hut bieden u een spectaculair uitzicht over de Amazone. Uiteraard is er een exclusief restaurant aanwezig waar u kunt genieten van de heerlijke maaltijden van Executive Chef Pedro Miguel Schiaffino, een zeer bekende chef uit Peru. In zijn gerechten gebruikt hij lokale producten zoals fruit, vis en kruiden, en bij elke maaltijd worden de beste Zuid Amerikaanse wijnen geschonken.

Er is een observatiedek waar u een schitterend uitzicht heeft over de rivier en het groene woud. Hier kunt u 's avonds nog drankje nuttigen onder de sterrenhemel. Er is ook een kleine boetiek aanwezig waar souvenirs verkocht worden, maar ook toiletartikelen mocht u iets vergeten zijn. De bemanning bestaat uit 27 personen inclusief een paramedicus en 4 Engelssprekende gidsen die u allen welkom heten aan boord van de Aria Amazon.

Nadat uw bagage naar uw cabine is gebracht, wordt u op het observatiedek verwacht voor een briefing voor de komende dagen. Het schip vaart uit naar de Amazone rivier en u kunt genieten van het welkomstdiner.

Dag 2 – Amazon River / Yarapa River / Nauta Caño
Terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijt ziet u de zon opkomen. U stapt in een van de 4 kleine skiffs, waarmee u uw eerste avontuur in de Amazone gaat beleven. U vaart over van de Amazone naar de Yarapa rivier. U passeert vissers die hun vangst van de dag binnen halen en er is een grote kans dat u een diverse variëteit aan vogels ziet. Houd uw verrekijker bij de hand! Terwijl u langs de oevers vaart, vertelt uw gids u alles over de omgeving van Lake Moringo en de dieren uit de Amazone. Ook kunt u een hengel ter hand nemen en proberen om de gevreesde piranha te vangen!
Bij zonsondergang maakt u een avontuurlijke wildlife excursie.  Bij helder weer kunt u genieten van het weergaloze uitzicht op de sterrenhemel terwijl u vaart over de zwarte wateren van Nauta Caño.

Dag 3 – Marañon Creek / Suspended Bridges / Yanayacu-Pucate
Al in de vroege morgen verkent u een zogenaamde ‘verloren rivier’ die zijdelings langs de Marañon rivier loopt. U keert terug naar het schip voor het ontbijt, waarna u aan land gaat om de flora en fauna van de jungle te leren kennen. U wandelt over hangbruggen diep in het Amazone regenwoud en gaat ook met de skiff de kreken van de Yanayacu-Pucate rivier in om hier op zoek te gaan naar de roze rivierdolfijnen. Wist u dat de lokale bevolking in de Amazone gelooft dat deze roze rivierdolfijnen de kracht hebben in mensen te veranderen om knappe mannen en vrouwen te stelen gedurende feestelijke gelegenheden in de dorpjes? Speur tijdens deze excursie ook de boomtoppen af op zoek naar de verschillende soorten apen die hier hun leefomgeving hebben. U krijgt de gelegenheid om hier een verfrissende duik te maken of te kanoën of kajakken.

's Avonds staat er uiteraard weer een heerlijk diner voor u klaar. Dit maal extra speciaal omdat het de laatste avond is. U ontmoet dan ook leden van de crew die zich normaal op de achtergrond bevinden. Het is erg leuk om te horen hoe het er op het schip achter de schermen aan toe gaat. Voor wie interesse heeft in het sterrenstelsel is het mogelijk om deze avond met de hi-tech telescoop aan boord te genieten van het uitzicht op de hemel. Bij helder weer zijn de planeten en sterren goed te onderscheiden!

Dag 4 – Nauta Town / Manatee Rescue Center
De laatste dag aan boord van de Aria Amazon is aangebroken. U arriveert in Nauta, het oudste stadje van de staat Loreto, gesticht in 1930. Nauta is hier het belangrijkste stadje, omdat de lokale bevolking hier hun waar aan de man brengen. U bezoekt de lokale markt waar u verse vis en het exotische fruit uit de regio vindt. Vervolgens keert u terug naar het schip waar inmiddels het ontbijt voor u klaar staat. Voordat u echt afscheid neemt, brengt u nog een bezoek aan het Manatee Rescue Center. Dit is een bijzonder project waar biologen en vrijwilligers aan het werk zijn om de met uitsterven bedreigde zeekoe (de manatee) op te vangen, te verzorgen en rehabiliteren om weer terug te plaatsen in de natuur. De biologen zullen u uitleg geven over de dieren en het terugplaatsen in hun natuurlijke leefomgeving. Dan is het toch echt tijd om naar de luchthaven te gaan, met onderweg een stop bij de markt van San Juan.  

Geïnspireerd geraakt? Mail Ronda voor meer informatie over deze vierdaagse cruise of neem contact op via het telefoonnummer 088-7755900.

U kunt vier, vijf of acht dagen verblijven op de Aria Amazon. In de routesuggestie Machu Picchu en Amazone is de vijfdaagse tour opgenomen. Bekijk de routesuggestie