Keuken: Peruviaans
Sfeer: Koloniaal, chique
Reserveren: Aanbevolen
Kosten: Hoofdgerecht vanaf circa €15,-
Lunch en diner
Een restaurant van Gastón Acurio, één van de beroemdste chef-koks van Peru. Chicha ligt op een toplocatie in een prachtig gerestaureerd koloniaal landhuis met uitzicht op het klooster van Santa Catalina. Verantwoorde lokale producten en traditionele Inca-Spaanse eetculturen kleuren de keuken van Chicha. Dit restaurant is uitermate geschikt om lokale gerechten te proeven. Riviergarnalen zijn bijvoorbeeld een hoogtepunt in het seizoen van april – december. Andere suggesties zijn de tacu-tacu (een Peruviaanse ‘fusion’ schotel met als basis rijst en bonen) of de traditionele ceviche (rauwe visschotel).
Wist u dat de culinaire ‘roots’ van Gastón Acurio in Europa liggen? Na zijn studie aan de hotelschool in Madrid volgde hij een studie aan de kookschool Le Corden Bleu in Parijs. In dé stad van de liefde leerde Gastón zijn Duitse vrouw Astrid kennen. Later keerden zij samen terug naar Peru om een Frans restaurant te openen, genaamd Astrid y Gastón. Sinds ze een Peruviaanse twist aan de gerechten hebben gegeven, is Astrid y Gastón een begrip in de hoofdstad van Peru.