Modern design met behoud van oorspronkelijke charme

Het bijzondere hotel-restaurant-vinotheek Gredič is gevestigd in een 400 jaar oud kasteel dat in 2012 compleet werd gerenoveerd tot een state of the art accommodatie. Modern design met behoud van de oorspronkelijke charme typeert de stijlvolle ambiance. Het hotel is omringd door zowel Italiaanse als Sloveense  wijngaarden en die wijnen worden begeleid door uniek gerechten uit de fenomenale keuken. Dat Gredic in 2020 op de Michelin lijst van sterk aanbevolen regionale keukens tevoorschijn kwam is dan ook volkomen terecht.

 

Gredič ligt in het hart van de wijnstreek Brda, op slechts 250 meter van de Italiaanse grens. Het hotel ligt halverwege Udine en Triest, die beide binnen een uur te bereiken zijn. Ljubljana ligt op 1,5 uur rijden in oostelijke richting en Venetië op minder dan twee uur rijden als u westwaarts gaat. De streek biedt een mix van Alpine en Mediterrane invloeden. Aan de voorkant kijkt u richting de Middellandse Zee en aan de achterkant beginnen de Brda heuvels met daarachter het uitzicht op de besneeuwde Alpenreuzen. Maar welke kant je ook opgaat, overal zijn er wijngaarden in het golvende landschap. Dit is echt een uitgesproken gebied voor wijnliefhebbers.

Slapen

Gredič telt slechts zeven kamers, vier tweepersoonskamers, twee suites en een master suite. Het zal u hier aan niets ontbreken. U vindt hier ultiem comfort, heerlijke bedden, een complete badkamer en een koffiecorner. U heeft ook een goed gevulde koelkast met wijnen uit de onmiddellijke omgeving. Als u een keuze maakt uit de vrijwel ongelimiteerde filmbibliotheek, zult u aangenaam verrast worden door de kwaliteit van het Bose systeem.

 

Beleven

U kunt in de omgeving fietsen en wandelen, maar veel van de uitstappen zullen een culinair karakter hebben. De streek is van oudsher bekend vanwege haar rijke wijntraditie, gecombineerd met de verfijnde keukens die u in vele uitstekende restaurants zult aantreffen.

 

Eten & drinken

Als u tot de mensensoort behoort die weinig op heeft met lekker eten en drinken, kunt u beter ergens anders verblijven. Culinair genot wordt hier met hoofdletters geschreven. In principe worden er elke avond twee tasting menus gemaakt: een menu dat is gebaseerd op al het moois dat de Middellandse Zee te bieden heeft en een ander menu dat zich concentreert op de voortbrengselen van moeder aarde. De begeleidende wijnen komen uit de eigen heel bijzondere vinotheek die een bezoek en een proeverij meer dan waard is. Daarnaast is er een indrukwekkende ‘champagne-tempel’ waarin bruisende bubbels uit heel de wereld een thuis gevonden hebben.