Dit is precies weer zo’n pareltje van de Teardrop group!

U verblijft hier in een zeer hedendaagse plantage bungalow, middenin het theegebied! Met slechts vijf kamers, omgeven door weelderige tuinen en met uitzicht op het meer en de bergen, is dit typisch zo’n verblijf waar u even helemaal niets hoeft en iedere dag zelf uw ritme kan bepalen. Heerlijk.

Talisman specialist Karin Zandstra: ‘Dit is precies weer zo’n pareltje van de Teardrop group! Het is een kleine missie om hier te arriveren maar de rit is het zeker waard. Vooral het eten en de locatie hier krijgen van mij een dikke 10+!’

Thee, thee, thee

Tussen de dik begroeide glooiende heuvels van Sri Lanka’s Gouden Thee Vallei ligt het Dunkeld landgoed. Wanneer u aan komt rijden (over de prachtige, maar zeer hobbelige weg door de theeplantages) is het niet moeilijk om te begrijpen waarom de Britten zo van dit gebied hielden, met prachtige bungalows die strategisch rondom het spiegelgladde Castlereagh meer zijn gelegen.

Vanaf het terras heeft u goed uitzicht op de schitterende omgeving die zich uitermate goed leent voor energieke hikes, boottochten en safari’s. Maar het is net zo heerlijk om in de tuin te genieten van een goed boek, het verkoelende zwembad en de knusse woonkamer met openhaard. Talisman specialist Karin: ‘Ik zou hier weinig plannen en gewoon genieten van heerlijke dagen in de natuur.’

Vijf kamers

Er zijn hier slechts vijf kamers, eenvoudig ingericht maar voorzien van alle comfort. Vier kamers hebben uitzicht op het meer, en onze favoriet is de Osbourne. Deze heeft een eigen terras en uitzicht over het meer en de vallei. Deze heeft daarnaast ook nog eens de meeste privacy en leent zich uitermate goed voor heerlijk lange ochtenden in bed. De Dickoya is de familie-kamer met een aparte slaapkamer voor de kinderen. De Warleight kamer heeft drie wanden van glas en is daarom erg licht. U heeft zodoende een prachtig uitzicht op de glooiende heuvels van het theegebied. Deze kamer is naast het zwembad gelegen en heeft daardoor iets minder privacy dan de andere kamers.

Watertanden

Voor zo’n kleine accommodatie is het ongelooflijk om te zien en te proeven wat er hier allemaal uit de keuken wordt getoverd. Uw verblijf is hier op all-inclusive basis en dat is maar goed ook; zodoende kunt u alles proeven zonder u zorgen te hoeven maken. Voor de kinderen is er een speciaal menu, zodat ook de allerkleinste lekkerbekjes op ieder moment van de dag kunnen genieten van bijzondere gerechten.

Vergelijkbare accommodaties in Sri Lanka