Luxe boutique hotel in de glooiende heuvels nabij Kandy

Kandy ligt precies in het groene centrale hart van Sri Lanka, dat wordt gekenmerkt door weelderige begroeide glooiende heuvels en theeplantages. Op ongeveer een half uur rijden van de 'culturele hoofdstad van Sri Lanka', ligt Clingendael. Een schitterende koloniale villa dat tot luxe boutique hotel is omgetoverd. Het ligt prachtig tegen een heuvel, in het groen en nabij een meanderende rivier. Hier komt u na een culturele excursie of een rondje golf heerlijk tot rust.

Koloniaal

Het herenhuis liefdevol gerestaureerd met behoud van originele elementen. Binnenin treft u een koloniaal interieur met houten vloeren, donker houten meubilair en luxe stoffen. Er zijn slechts vijf kamers, allemaal heel ruim en met een individueel ontwerp. De kamers bieden veel comfort en zijn ter verfraaiing ingericht met een mooie combinatie van kunst en antiek.

Kandy en omgeving

Clingendael ligt 23 kilometer van het centrum van Kandy. Ver genoeg van het drukke stadsleven, maar dichtbij genoeg om culturele uitstapjes te maken. Bezienswaardigheden als de Tempel van de Tand mogenigenlijk niet worden gemist. Voor golfers is een bezoek aan de nabij gelegen Victoria Gold Course, één van de meest schilderachtige golfbanen ter wereld, een must! Maar ook als u niet golft, zult u zeker genieten van de prachtige terrastuinen en de rustige omgeving.

Pure rust

Clingendael ligt in een prachtige tuin dit al net zo tip top onderhouden is als het herenhuis zelf. Er is een plungepool waarin u op warme dagen even kunt afkoelen. Geniet in de zon, of juist heerlijk in de schaduw. Ook de charmante spa is een zeer geschikte plek om tijdens een oriëntaalse massage even goed tot rust te komen.

Wat, waar & wanneer

Het culinaire team van Clingendael is thuis in de Sri Lankaanse, oriëntaalse en westerse keuken. Er is een kaart met een selectie aan gerechten uit deze wereldkeukens, maar de chef zal u ook zeker benaderen om uw voorkeuren te peilen. Als alle ingrediënten in huis zijn, bereidt hij met liefde uw favoriete gerecht. Eten aan een lange tafel vinden zijn bij Clingendael maar formeel, dus u kunt zelf kiezen waar u wilt eten: onder een parasol in de tuin, aan de rand van het zwembad of in de lounge bijvoorbeeld.

Tripadvisor over Clingendael

Vergelijkbare accommodaties in Sri Lanka