Een home away from, en dat is een fantastische groene omgeving

Jim’s Farm is een bijzonder onderkomen in Matale, een plaatsje op een uur rijden van de culturele hoofdstad van Sri Lanka: Kandy. Zoals de naam al doet vermoeden is Jim’s Farm een boerderij, waar op organische wijze gewassen worden verbouwd en dieren worden gehouden.

Vader's trots

De boerderij is vernoemd naar Jim, een hardwerkende boer uit Engeland die zijn zoon Kevin inspireerde om een zelf onderhoudende boerderij te beginnen. En dat deed hij, maar niet voordat hij de wereld afreisde en uiteindelijk in Sri Lanka het perfecte plekje vond. Vandaag de dag beheert hij een landgoed met, grofweg, 2500 kokospalmen, 500 bananenbomen en nog eens honderden mango- en papajabomen. Daarnaast lopen er kippen op het erf die dagelijks voor verse eitjes zorgen en zijn er koeien die melk produceren. Door de hoge ligging van de boerderij, zo’n 400 meter boven zeeniveau, staat er veelal een aangename bries die voor verkoeling zorgt. Erg welkom, want de temperatuur schommelt het hele jaar door rond de 30 graden. 

Aan de slag!

Uiteraard leidt uw gastheer u graag rond over zijn erf. U zult zich verbazen over wat er allemaal groeit en bloeit. Koffie, cacao, noten, zwarte peper, nootmuskaat, gember, kaneel en kardemom vindt u hier in overvloed. Ook ziet u de dieren. Als u wilt, mag u gerust een handje helpen met de werkzaamheden op de boerderij. Dit is zeker een aanrader wanneer u met kinderen reist; voor hen is een verblijf op Jim’s Farm een onvergetelijke tijd.

Farm Villas

U verblijft in een van de twee villa’s die op het erf staan. De Spice Garden villa heeft vier slaapkamers met badkamer, de Hilltop Villa vijf. De Hilltop Villa heeft daarnaast een zwembad waar u, ook als u in de Spice Garden Villa slaapt, gebruik van mag maken. 

Wat een boer niet kent...

Het is niet verrassend dat veel producten die in de keuken worden gebruikt vers van eigen land komen. Het ontbijt is ontzettend uitgebreid met eitjes naar wens en vers geperst sap met seizoensfruit. Ook ’s middags en ’s avonds wordt u verwend met heerlijke gerechten, veelal uit de lokale keuken. Zo staan er tal van curry’s op het menu, zowel met vlees als vegetarisch. Gezien het kleinschalige karakter van de farm wordt er voor het diner vaak een tijd afgesproken om met alle gasten een hapje te eten (niet verplicht uiteraard). Eigenaar Kevin noemt zijn boerderij niet voor niet een ‘home away from home’. 

Tripadvisor over Jim's Farm