Hier ervaart u een pure safari in een ongerepte jungle!

In het noordwesten van Sri Lanka, ver van de drukte van de stad en in de groene jungle van Sri Lanka, ligt Noel Rodrigo’s Wilpattu Camp. Gelegen aan de rand van het Wilpattu National Park is dit de ideale plek om de beslotenheid van de wildernis te ervaren. Hier te gast zijn betekent overnachten in tenten en zo intens verbonden zijn met het woud om u heen; naar bed gaan met het geluid van kikkers, wakker worden met het geluid van vogels. De ecologische grondslag van het kamp past goed bij deze verbondenheid met de natuur.

Voor natuurliefhebbers

Het kamp is de ideale plek voor natuurliefhebbers die rust en ruimte belangrijk vinden; Wilpattu National Park is groter en minder toeristisch dan andere parken op Sri Lanka. Omdat er in het Wilpattu Park geen telefoonbereik is, kunnen gidsen niet aan elkaar doorgeven waar de dieren zijn en zullen ze gevonden moeten worden door middel van spoorzoeken. Een ouderwetse safari dus. Gelukkig zijn de gidsen hier uitstekende spoorzoekers en kunnen zij u feilloos alle dieren aanwijzen. Die grote olifant had u waarschijnlijk zelf wel ontdekt, maar om de kleine lori te spotten is ervaring vereist. Uw gids zal zijn kennis en ervaring over de flora en fauna graag met u delen.

Verblijven in de onaangetaste natuur

Het Wilpattu Camp heeft geen permanente bebouwing, de gasten verblijven in tenten en ook de gezamenlijke ruimtes en de keuken zijn maar tijdelijk. Hierdoor is het bos waarin het kamp zich bevindt nog onaangetast, is er genoeg schaduw om koel te blijven, en kunt u in de bomen boven u vogels en apen zien. Hier te gast zijn betekent logeren in de natuur en alles wat daarbij hoort. Uw tent is redelijk basic, houdt u niet van kamperen dan is een verblijf hier niet voor u. Bent u bereid om wat luxe en comfort op te geven om zo een zeer bijzondere safari te kunnen ervaren, dan zal dit één van de hoogtepunten van uw reis zijn.

De beste safarikeuken

Het eten in Wilpattu kamp verdient een speciale vermelding. U geniet hier van de lekkerste Sri Lankaanse gerechten, bereid met verse en lokale ingrediënten. Zo geniet u na de game-drive van verse curries, schaaldieren of, op verzoek, een jungle BBQ. Maar let op, pittig betekent hier ook echt pittig (dat hebben we aan den lijve ondervonden). Het kamp beschikt over geweldige koks die de maaltijd met liefde aanpassen naar uw wensen. Pannenkoeken voor ontbijt? Geen probleem, het personeel zet het met liefde en in een mum van tijd op tafel. Eten in Wilpattu Camp doet u onder een bladerdak of sterrenhemel, zo vormt zelfs de maaltijd onderdeel van deze authentieke safari-ervaring. En wilt u een handje helpen in de keuken? Dat kan! U mag meehelpen met het bereiden van de typische Sri Lankaanse gerechten en neemt op deze manier een stukje Sri Lanka mee naar huis…

Tripadvisor over Noel Rodrigo's Leopard Safaris Wilpattu