Als u hier schipbreuk lijdt, heeft u geen haast om weer te vertrekken

Langs de kust van het up-and-coming dorpje Tangalle, en met uitzicht op een vaak verlaten baai, is dit het laatste huis - het laatste woonhuis ontworpen door Geoffrey Bawa, de beroemdste architect van Sri Lanka, die de rijke cultuur van Sri Lanka mengt met moderniteit. 

Voorbij het tuinhek begint de Indische Oceaan

De eenvoudige, overzichtelijke Bawa- stijl loopt door in de veranda die het pand omringt en daarmee schaduw geeft aan de ouderwetse plantagestoelen die met het gezicht naar zee staan. Net voorbij het tuinhek, begint de Indische Oceaan en het met palmen omzoomde Mahawella- strand, waar u honderden meters ver de ondiepe zee in kunt lopen. De ligging is prachtig en uniek: met veilig zwemwater voor een groot deel van het jaar. 

Veelzijdige activiteiten

De villa heeft de vorm van een hoefijzer, met keuken, woonkamer en kamers op de binnenplaats gelegen rondom het idyllische zwembad. Alhoewel The Last House een heerlijk plek is om te relaxen, is er ook in de omgeving genoeg te doen. Vanuit de liefdevol onderhouden tuin leidt een looppad naar het strand waar u heerlijk kunt wandelen. Maak een fietstocht, ga met de lokale vissers op vissenjacht en slenter rond op de levendige, lokale markt van Tangalle. Bezoek een lokaal dorpje of het Rekawa schildpaddenopvangcentrum. Of ga 's avonds op pad om te kijken hoe de schildpadden aan land komen om eieren te leggen. Een bijzonder fenomeen!

Vernoemde kamers

De zes luxe kamers zijn vernoemd naar de favoriete bomen van Geoffrey Bawa. De inrichting is een opvallende mix van witgekalkte muren, gladde betonvloeren, originele deuren en luiken, mollige sofas en kleurrijke kussens. De luchtige interieurs vullen de kamers met licht. Paren kunnen zich verstoppen in een van de drie dubbele kamers op het terrein, terwijl families zich verspreiden in de grote 3-slaapkamer Cinnamon Hill suite met uitzicht over de oceaan. 

Uiteraard zijn er verse visgerechten

Laat u verrassen door de ingenieuze creaties van de creatieve chef-kok. Hij bereidt de maaltijden met verse ingrediënten en lokaal gevangen vis, waardoor de lokale vissers ook profiteren van de komst van het toerisme. Talisman raadt de overheerlijke curries en verse visgerechten aan! Deze worden geserveerd waar u wenst: in de tuin, de eetzaal of op uw eigen veranda of balkon. Heerlijk. The Last House heeft geen vergunning om alcohol te verkopen. Mocht u graag een wijntje of biertje drinken tijdens uw verblijf hier, dan adviseren wij u deze zelf mee te nemen. Uw gids is u hierbij graag van dienst. 

Tripadvisor over The Last House