Een prachtig boutique hotel met de faciliteiten en flair van een resort

Watergarden Sigiriya ligt in de Culturele Driehoek van Sri Lanka, en is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het eeuwenoude rots-fort Sigiriya. U verblijft hier ver van de bewoonde wereld, van de gebaande paden maar slechts op een korte afstand van het beroemde en populaire Sigiriya, de fort ruïnes die hoog op de rotsen zijn gelegen. U kunt samen met uw gids de beklimming naar de top maken, dit kunt u vanuit het hotel organiseren. Daarmee zijn uw sightseeing mogelijkheden nog niet ten einde; de Dambulla Cave Tempels en het oude klooster Ritigala liggen ook binnen dagtocht bereik. Ook de ruïnesteden Polonnaruwa en Anuradhapura liggen op rij-afstand evenals het Minneriya National Park waar u prachtige safari’s kunt maken. Vooral vanaf midden augustus tot oktober wanneer de olifanten het water opzoeken om te badderen en te drinken. 

Prachtig design

Het ontwerp van het hotel is geïnspireerd op de met veel zorg aangelegde watertuinen, een knipoog naar de eeuwenoude watertuinen van Sigiriya. Het uitzicht op het fort wordt ingelijst door het minimalistische ontvangstgebouw en is werkelijk adembenemend. Dat mag ook wel worden verwacht, de architect van Watergarden Sigiriya is Channa Daswatta, een protegé van Geoffrey Bawa, de beroemde architect.

Ruime villa’s

De villa’s zijn ontzettend ruim en voorzien van airconditioning (erg prettig). Ook deze zijn gelegen in de watertuinen, en bieden een woonkamer, slaapkamer en ensuite badkamer. Op uw eigen terras geniet u altijd van rust en stilte met een schitterend uitzicht over de watertuin waar prachtige vogels flaneren. Er zijn een aantal villa’s waarvan het terras uitkijkt op Sigiriya en boekt u een Superior Deluxe dan heeft u de beschikking over uw eigen plunge pool.

Een bijzondere vermelding verdienen de Duplex villa’s. Hier kunt u met vijf personen in verblijven, met een slaapkamer en een lounge op de begane grond, en een slaapkamer met groot zonneterras op de eerste verdieping. Iedere slaapkamer heeft een ensuite badkamer en op het terras vindt u een plunge pool. 

Spa & Ayurveda

Na een dag vol belevingen is het heerlijk om even op te laden in de spa, die over de watertuinen is gebouwd. Massages, scrubs, wraps, gezichtsbehandelingen, manicure en pedicure behoren allemaal tot de mogelijkheden en de keuze is eindeloos. Er zijn ook speciale Ayurvedische behandelingen mogelijk, inclusief een consult waarbij een Ayurveda dokter u lichaamstype analyseert en hierop de behandeling aanpast. Een leuk extraatje zijn de mountainbikes die u gratis kunt gebruiken. U kunt over het hotelterrein leuke fietstochtjes maken en ook daarbuiten. 

Het restaurant is redelijk formeel; u dineert onder een enorme koperen kroonluchter in de koelte van de airconditioning. Buiten dineren kan gelukkig ook; er is een enorm terras om het restaurant heen waar u geniet van al fresco diners. Bij het samenstellen van de gerechten wordt er veel gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. 

Veel gasten verblijven op basis van halfboard; uw ontbijt en diner (vast menu) is dan inbegrepen bij uw verblijf. Geniet van een a la carte lunch, zonder tijdslimiet. En de bar…. Die is gigantisch; op de begane grond kunt u buiten genieten van uw drankje, op de eerste verdieping zit u in de koele airconditioning en heeft u uitzicht op Sigiriya.

Tripadvisor over Water Garden