Een kleurrijke onderwaterwereld, kristalhelder water en witte koraalstranden maken van Pigeon Island National Park een idyllisch eiland.

Sri Lanka is de thuisbasis van twee prachtige Marine Nationale Parken en een daarvan is Pigeon Island. Een kleurrijke onderwaterwereld, kristalhelder water en witte koraalstranden maken van Pigeon Island National Park een idyllisch eiland. Het is slechts een kort stukje varen, eigenlijk komt Pigeon Island in zicht zodra de veerboot zich in beweging brengt.

Op Pigeon Island kunt u genieten van een prachtig uitzicht over zee, wandelingen over rotspaden en vooral van kraakhelder water. Snorkelen is hier de beste manier om kennis te maken met Sri Lanka’s onderwaterwereld. Bewonder de veelzijdige onderwaterwereld, met meer dan 300 soorten kleurrijke exotische vissen en waar verschillende soorten zeeschildpadden en roggen voor u langs zwemmen. Black Tip haaien van kleine formaten doen zich regelmatig voor, waarbij de kans op een ontmoeting van dichtbij wel erg groot wordt. 

Ook boven water valt genoeg te beleven. Het eiland is het broedgebied van de blauwe rotsduif, een inheems bedreigde vogel die op de rotsten van het eiland leeft. Naar deze duif is het eiland dan ook vernoemd.

Zorg er voor dat u Pigeon Island vroeg in de ochtend bezoekt. Zo bent u een van de eerste en is het nog redelijk rustig. Het is ook aan te raden om uw waterschoenen mee te nemen. Tussen het zand ligt koraal en in de zee liggen rotsen, wat soms iets minder prettig kan zijn wanneer u enkel op blote voeten ronddobbert en loopt. 

Deze beleving duurt zo’n drie uur, inclusief de boottocht en de wandeling van tien minuten om op de mooiste snorkelplek te komen.