Beklim deze iconische heuvel en struin door de prachtige tuinen van Sigiriya Rock

In de 5e eeuw voor Christus werd Sigiriya gebouwd, een prachtig complex van geometrische tuinen met enorme vijvers en fonteinen dat diende als paleis voor Koning Kassapa. Het is absoluut de moeite waard om deze iconische heuvel te beklimmen. De wandeling begint in de mooie tuinen met Sigiriya Rock als decor. Na verloop van tijd komt u bij de steile trappen en begint de daadwerkelijke beklimming van de rots die ongeveer een uur duurt. Een behoorlijke conditie is dus een vereiste Halverwege de rots ziet u prachtig eeuwenoude muurschilderingen.

Deze fresco's zijn de enige niet-religieuze oude schilderingen van Sri Lanka. Een stukje hoger komt u bij het platform uit waar twee enorme leeuwenpoten te zien zijn. Dit zijn de restanten van de indrukwekkende leeuwenkop, die vroeger de ingang was van het paleis van de broer van de koning. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de groene omgeving. Via de steile trap tussen de leeuwenpoten komt u uit op de top van de rots, waar de restanten te zien zijn van het paleis van Koning Kassapa. Daarna bezoekt u de indrukwekkende Dambulla Caves, onderdeel van de UNESCO World Heritage Sites. In de eerste eeuw voor Christus verloor Koning Vattagamini Abhaya zijn troon en moest noodgedwongen 14 jaar lang onderduiken in de grotten van Dambulla. Eenmaal weer aan de macht in Anuradhapura, liet hij uit dankbaarheid een schitterende rotstempel bouwen op de plek waar hij ondergedoken was. Tegenwoordig staat er een enorme gouden boeddha bij de ingang, geschonken door de Japanners, vandaar de bijnaam de Gouden Tempel.

Het is een flinke klim naar boven door de prachtige natuur. Via steile trappen klimt u in ongeveer 30 minuten naar boven en geniet u van een adembenemend uitzicht. Onderweg ziet u talloze aapjes! Er zijn in totaal vijf schitterende ruimtes. De ene grot is nog indrukwekkender dan de andere! In een van deze grotten is een enorme, liggende Boeddha van wel 15 meter lang uit de rots gehouwen. In de tweede grot, met een prachtig versierd plafond met eeuwenoude muurschilderingen, bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden. Verken ze alle vijf. Welke grot maakt op u de meeste indruk?