Dompel u onder in het lokale leven van Colombo!

U manoeuvreert zich per tuktuk door de smalle, kleurrijke straatjes van het levendige Pettah met zijn verbijsterende hoeveelheid en bonte verzameling van winkels. U kijkt uw ogen uit hier. En waar zou Sri Lanka zijn zonder zijn overheerlijke curries? In Sri Lanka mixt elke huisvrouw haar eigen curry met kruiden en specerijen om een onvoorstelbare hoeveelheid smaken te creëren. Wandel daarom eens door de kruidenstraat waar honderden prachtig gekleurde kruiden verkocht worden om allerlei curries te mengen. Proeft u ze gerust.

Talisman specialist Karin: ‘Wanneer ik over de markt loop, zie ik geen enkele toerist. En blijkbaar zien ze die hier echt niet vaak, want ik ben een grote attractie met mijn blonde haren en blauwe ogen! Zou ik daarom zoveel souvenirs hebben gekregen?

Wist u dat Sri Lanka één van 's werelds grootste theeproducenten is? U stopt bij een theegroothandel en ontdekt de bazaarstijl, de echte manier waarop thee hier wordt verkocht. Ook kunt u verschillende theetjes proeven. U stapt weer in uw tuktuk en rijdt naar het Fort Railway Station. Het ziet eruit als een oud en vervallen stationnetje, maar blijkt hét station van deze hoofdstad te zijn! U stapt aan boord van een roestige trein. Comfort is ver te zoeken maar wat een bijzondere manier om een stukje ‘local life’ te ervaren! 

‘Bij het eerste station waar we stoppen stapt een visserman in. Op blote voeten, met in zijn ene hand een tas vol vers gevangen vis en in zijn andere hand een zelfgemaakte hengel. Omdat de trein vrij vol is, hangt de hengel van de man uit het raam. Ik hoop maar dat deze rit geen tunnels heeft!’ – Karin

Na zo’n drie stops, een ritje van 30 minuten met prachtig uitzicht op de kust, stapt u uit in Dehiwala. Vanaf Dehiwala station is het een korte rit naar Namma's huis. Namma is een gezellige dame die wij al jaren kennen en ze is een expert op het gebied van Sri Lankaanse gerechten. Uiteraard heeft ook zij haar eigen geheime curry kruidenmix. Wie weet kunt u haar die wel ontfutselen! Samen met Namma maakt u uw eigen lunch- of dinergerechten. Maak de heerlijkste smaakexplosies met garnalen, waaronder Isso Wade en Ceylon garnalen curry. Ook Colombo's kip curry is een echte smaaksensatie. Daarnaast maakt u nog drie vegetarische curries die u nuttigt met rijst en verse gemberthee. Uiteraard geniet u ook nog van een heerlijk dessert. Als u uitgekletst bent met Namma wordt u teruggebracht naar uw hotel. U ontvangt ook een aantal leuke cadeautjes, zoals een speciale mix currypoeder en een lepel gemaakt van kokosnoot, zodat u thuis nog eens Namma's kookkunsten en de heerlijke smaak van Sri Lanka op tafel kunt zetten.

Goed om te weten: De ideale tijdstippen om aan deze tour te beginnen is 10:30 of 14:30. De tour neemt zo’n vier uur tijd in beslag.