Een stad vol historie en oude opgravingen

De heilige stad Anuradhapura is de oudste stad van Sri Lanka en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Meer dan 1000 jaar lang was deze koningsstad het machtscentrum waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. De schatten uit het verleden van Anuradhapura zijn bijzonder goed bewaard gebleven. De Koninklijke tuinen, het paleis van koning Mahasena en de prachtige tempels met enorme koepels maken Anuradhapura een groot openluchtmuseum!

Koning Mahasena was zijn tijd ver vooruit en liet rond 300 na Christus enkele enorme waterreservoirs aanleggen. Deze waterreservoirs waren bestemd voor drinkwater, baden en wassen. Deze volgorde garandeerde dat het drinkwater van de stad niet vervuild kon worden door badende en wassende mensen.

Anuradhapura is vooral ook wereldwijd bekend onder Boeddhisten om zijn 'Bodhi Boom'. Onder deze heilige boom ontving Boeddha zijn verlichting in Buddhagaya in India. Hierdoor is Anuradhapura een heilige stad en een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten geworden.

Verblijven in Anuradhapura