De goed bewaarde ruïnes gecombineerd met de prachtige groene omgeving zijn heerlijk om een dag te vertoeven en cultuur te snuiven

In deze historische koningsstad vindt u de restanten van Hindoe tempels die in de 10e en 11e eeuw gebouwd zijn; paleizen, kloosters, tempels en beelden. Deze indrukwekkende bouwwerken zijn het resultaat van rivaliteit tussen twee heersers; een opvolger wilde zijn voorganger overtreffen door nog meer kunstwerken te laten bouwen.

In de 13e eeuw viel de stad in handen van de Tamils en werd Kandy de nieuwe hoofdstad van Sri Lanka. Langzaamaan vervielen toen de tempels en andere gebouwen tot ruines en de jungle overwoekerde wegen en monumenten. Inmiddels is een deel van de monumenten gerestaureerd en zijn de wegen weer begaanbaar. Met uw gids bezoekt u het indrukwekkende tempelterras en de omliggende gebouwen.

Op het terrein leven veel apenfamilies wat voor leuke taferelen zorgt. De apen zijn dol op voedsel en zetten vaak een achtervolging in om voedsel te bemachtigen.