De enorme vlaktes van Katavi liggen werkelijk bezaaid met wilde bloemen; een prachtig gezicht.

Chada Katavi is een semi-permanent kamp in het hart van het Katavi National Park in het westen van Tanzania. Deze omgeving geldt als een van de best bewaarde natuurgebieden ter wereld. Het park strekt zich uit over een gigantisch oppervlak. Het bijzondere aan Katavi is dat het één van de minst bezochte parken is van Tanzania. Dat komt vooral doordat het een afgelegen gebied is dat vooral te bereiken is door middel van kleine chartervluchten. Van december tot februari is Katavi ontzettend groen. In mei en in juni is het er droger, maar nog steeds groen. Tussen juli tot oktober drogen de vlaktes langzaam uit. Dit gebeurt ook met de rivieren en bronnen. De spaarzame bronnen die dan nog wel water geven worden door het wild steeds drukker bezocht. Vooral de concentratie van krokodillen en nijlpaarden neemt in hoog tempo toe op plaatsen waar nog wel water staat.

In geen velden of wegen een ander gezelschap te zien

In de verre omtrek van Chada Katavi liggen geen andere kampen. Dit merkt u tijdens de gamedrives. Er is in geen velden of wegen een ander gezelschap te zien. Wilt u echt een keer een bijzonder avontuur beleven, dan is fly camping het antwoord. U brengt dan de nacht door in de wildernis. Geen enkele overbodige luxe. U slaapt in een tent met muskietennet en maar net genoeg ruimte voor een of twee slaapzakken! Het matras is prettig, het hoofdkussen zacht. Maar dat staat niet in verhouding tot de werkelijke luxe. Dwars door het doorzichtige tentdoek kijkt u naar de sterrenhemel boven het zuidelijk halfrond. Geen wolkje aan de lucht. Geen kunstlicht in de buurt. Alleen de sterren. Af en toe op de achtergrond het getrompetter van een olifant of de brul van een leeuw. Slaap zacht!

Pal onder gigantische acacia- en tamarinde bomen

Bij Chada Katavi kunt u overnachten in een van de zes luxe tenten. Het echte 'Safari Afrika' gevoel wordt direct begrepen zodra u uw tent ziet: een perfecte tent met alles wat nodig is op een sublieme locatie. Pal onder gigantische acacia- en tamarinde bomen. Een enorm bed met Egyptisch katoen en een inrichting met stoer houten meubilair en geweven tapijten zorgen voor een exotische sfeer. Na een indrukwekkende safari kunt u op uw eigen veranda volop genieten van al het moois om u heen.

Dineren rond het haardvuur

Het diner kunt u bij de andere gasten rond het haardvuur gebruiken of op de veranda voor uw tent. Wanneer er in de verte een kudde olifanten aangelopen komt, op zoek naar het water, kunt u vanuit uw stoel alles aanschouwen. De waterbron ligt namelijk voor het kamp. Een ontzettend bijzondere ervaring! Het personeel bij Chada Katavi is uitermate flexibel en gastvrij. Het verblijf telt maximaal twaalf gasten, dus iedereen neemt de tijd voor u.

Tripadvisor over Chada Katavi

Vergelijkbare accommodaties in Tanzania