De reis hiernaartoe is al een beleving op zich!

Aan het idyllische witte strand van Lake Tanganyika en de voet van de Mahale Mountains vindt u het exclusieve resort Greystoke Mahale. Een bijzondere plek 'in the middle of nowhere'. Greystoke Mahale is zo uniek dat u het gezien moet hebben om het te geloven. De Mahale Mountains staan bekend om de aanwezigheid van een van de grootste populaties chimpansees in Afrika. Of en hoeveel u er precies te zien krijgt is afhankelijk van een paar factoren. Bepalend is het seizoen en de hoeveelheid voedsel die voorradig is. Van half juni tot eind oktober, in het droge seizoen, is de kans om chimpansees te zien groot. Dit geldt ook voor de natte maanden januari en februari. 

Greystoke Mahale is alleen bereikbaar per circa 3,5 uur durende chartervlucht vanuit Arusha naar een kleine airstrip aan het meer. Geniet van de prachtige uitzichten op de wildernis onder u terwijl u vliegt! Vervolgens stapt u aan boord van een traditionele dhow die u binnen anderhalf uur naar het bijzondere kamp brengt.

Geniet van de schitterende sterrenhemel

Iedere morgen maakt u onder begeleiding van deskundige gidsen in een groep van zes personen een wandeling om de chimpansees te lokaliseren. Over het algemeen ziet u de chimpansees gedurende een verblijf van drie tot vier dagen minimaal een keer. Het is echter geen garantie. De ene dag zitten ze direct achter het kamp en de andere dag zitten ze hoog in de bergen. Zodra u de chimpansees hebt gevonden blijft u ongeveer een uur bij ze om ze te observeren.

Tijdens uw verblijf kunt u het wandelen afwisselen met een boot- of kajaktocht over Lake Tanganyika, het diepste meer van Afrika. Hier leven meer dan 250 verschillende soorten tropische vissen. Of neem een verfrissende duik bij de waterval in een van de koele waterpoelen.

In de avond kunt u onderaan de berghellingen heerlijke gerechten nuttigen en ondertussen van de schitterende sterrenhemel genieten. Voel het zachte zand onder uw voeten kietelen, terwijl een verfrissende cocktail in uw hand tintelt.

Vanaf uw veranda uitzicht op het Tanganyika meer

Greystoke Mahale heeft zes houten banda's. Dit zijn luxe strandhutten met een bijzonder interieur. Al het materiaal in de banda is afkomstig van voormalige dhow boten. Dit is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ook bijzonder sfeervol. De badkamer met douche en toilet ligt achter de banda en zijn met elkaar verbonden middels een houten pad. De voorkant van de banda is open, zodat u ongehinderd kunt genieten van het uitzicht op het meer. Vanaf de veranda loopt u direct het zandstrand van Lake Tanganyika op. Op de eerste verdieping ligt uw chill out deck, waar u heerlijk kunt ontspannen met een goed boek.

Tripadvisor over Greystoke Mahale

Vergelijkbare accommodaties in Tanzania