Intiem topcamp op het pad van de wildebeestmigratie

Grumeti Serengeti Tented Camp ligt in een afgelegen vallei in de Western Corridor van de Serengeti, ongeveer 50 km ten oosten van Lake Victoria. Dit luxe en intieme tented camp kijkt uit over een zijtak van de Grumeti rivier en vormt een bijzonder uitgangspunt om het wilde Afrika te ervaren.

Het wildlife van de Western Corridor

De Western Corridor is een heel andere omgeving binnen de Serengeti dan de uitgestrekte vlakesvan Seronera. Het gebied heeft zijn eigen olifanten, leeuwen, buffels enzovoorts, maar de nadruk ligt hier meer op de diversiteit. Het is zeer de moeite waard om eens op je gemak te kijken hoe een groep bavianen een rivier oversteekt, hoeveel groter een hoornraaf is dan andere neushoornvogels of om te identificeren welke topi (antilopensoort) het dominante mannetje is. Een belangrijk element in het landschap is de Grumeti-rivier. Hier vindt u een weelderige vegetatie die af en toe ingrijpend is aangetast door olifanten en giraffen. Langs en in de rivier ziet u krokodillen van een stevig formaat. In de periode mei tot en met juli is de kans groot om in de Western Corridor de migratie van wildebeesten met onwaarschijnlijke aantallen dieren te zien.

Verblijf in het teken van safari

Uw verblijf staat geheel in het teken van het maken van een safari om te genieten van al het wild dat hier voorkomt. Vooral in de periode mei tot en met juli is de kans groot dat u de migratie van wildebeesten en zebra?s de rivier ziet oversteken. Maar ook voor het maken van een ballonvaart zit u hier goed. Vanuit de lucht heeft u een prachtig uitzicht op de kronkelende Grumeti River met krokodillen en hippo?s en de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Grumeti is ideaal gelegen voor een dagtrip naar Lake Victoria. Het grootste tropische meer ter wereld en Afrika?s grootste binnenwater (reservering voor deze dagtrip dient wel uiterlijk 1 maand te voren gemaakt te worden, uiteraard kunnen wij dat voor u doen). Na de safari kunt u in de gemeenschappelijke comfortabele en stijlvolle zitruimte genieten van het prachtige uitzicht. Of in de warme middaguren bijkomen in het zwembad. Zelfs vanaf hier heeft u uitzicht op de rivier.

Luxe safaritenten

Grumeti Serengeti Tented Camp beschikt over tien luxe safaritenten, ingericht met lichte meubels en met een `en suite` badkamer met buitendouche, gelegen langs de oever van de rivier. Elke tent beschikt over een terras met een zitje, waar u kunt genieten van de indrukwekkende zonsopgang of -ondergang.

De maaltijden worden met zorg bereid en worden voornamelijk geserveerd in de boma. U dineert er met uw eigen gezelschap.

Tripadvisor over Grumeti Serengeti Tented Camp