De aandacht voor het kleinste detail maakt het Jongomero tot een prachtig verblijf

Jongomero Camp is een kleinschalig tented camp aan de oever van de Jongomero rivier. Gelegen in het zuidwesten van het Ruaha National Park, een van de meest boeiende natuurgebieden van Tanzania maar gelukkig niet een van de meest bezochte! Kenmerkend voor de directe omgeving is de grootschalige aanwezigheid van rotsen en bergketens en de machtige Ruaha rivier. Het Jongomero Camp is het enige safaricamp in Ruaha. Daarom staat een verblijf op dit kamp garant voor een belevenis die niet voor iedere andere willekeurige safariganger is weggelegd. Grote troepen olifanten, antilopen en roofdieren en meer dan 510 verschillende vogels; Ruaha is de hemel op aarde voor wildspotters.

Op safari

Kies voor een spannende en indrukwekkende safari in het Ruaha National Park. Geheel in stijl reist u mee met een gediplomeerde gids in een open 4x4 Landrover met een luifel voor de schaduw. Tussen juli en eind november kunt u zelfs te voet op pad met een gids. Dat is een unieke beleving waarbij u zich één voelt met de flora en fauna in de wildernis. Voor vertrek naar de gamedrives ligt de picknickmand in de auto. Jongomero Camp is de plek voor het spotten van kleurrijke vogels. Voor vogelliefhebbers staan zelfs speciale gamedrives op het programma. Heeft u even tijd voor ontspanning en is het in de zon te warm naar uw zin? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad.

Acht tenten

Alle gasten vinden een verblijf voor de nacht in een van de acht grote en goed ingerichte tenten. De tenten rusten op een verhoogd houten platform en hebben een groot en sfeervol rieten hoed als dak. Het interieur is typisch Afrikaans. Vanaf de veranda heeft u spectaculair uitzicht over de droge rivierbedding en de rest van de omgeving. Houd deze goed in de gaten, want het kan zomaar zijn dat er een olifant nadert.

Geen dag is hetzelfde

In de keuken van Jongomero Camp wacht de chef geduldig op uw terugkomst aan het einde van de dag. Hij heeft in de tussentijd alle voorbereidingen getroffen voor een heerlijk diner. De keuken serveert bij voorkeur internationale gerechten waaraan zorgvuldig een paar inspirerende smaken uit de Oost-Afrikaanse keuken zijn toegevoegd. Geen dag is hier hetzelfde. De dinerruimte, lounge en bar liggen comfortabel in de schaduw van de bomen langs de rivier.

Tripadvisor over Jongomero