Deze plek ontstijgt Zanzibar en sluit eerder aan bij het beste dat de Seychellen en Mauritius te bieden hebben

Mnemba Island is een paradijselijk en exclusief privé-eiland aan de noordkant van Zanzibar. Het eiland wordt omringd door een idyllisch wit koraalstrand. Palmbomen bieden schaduw en het mooiste natuurschoon vindt u in de turquoise blauwe Indische Oceaan.

Barefoot Luxury

Nadat &Beyond het concept van barefoot luxury heeft geïntroduceerd, zijn er velen gevolgd. Het idee is dat u bij het betreden van Mnemba Island uw schoenen uit doet, en deze niet meer aantrekt totdat u het eiland verlaat. En dat met een super stijlvolle lodge, het heerlijkste eten en een hartverwarmende service. Er zijn weinig andere plekken waar deze belofte zo goed wordt waargemaakt als op Mnemba Island.

Onderwaterwereld

De mooiste koraalriffen liggen rondom het eiland, in een beschermd marine park, waar u een prachtige rijkdom aan onderwaterleven aantreft. Van grote scholen vis en schildpadden tot verschillende soorten naaktslakjes en de kleurrijke bidsprinkhaankreeft, er is voor ieder wat wils. Een deel van de koraalriffen ligt in ondiep water, wat het zeer geschikt maakt voor snorkelaars en de beginnende duikers. Maar ook de gevorderde duiker kan fantastisch duiken op de wat verder gelegen riffen. Wanneer u in het bezit bent van een duikbrevet, zijn er zelfs twee duiken per dag bij uw verblijf inbegrepen!

Verder kunt u diverse watersporten uitoefenen of gaan vissen. Het is allemaal inbegrepen bij uw verblijf. Wanneer u liever wat vaste grond onder uw voeten hebt, kunt u natuurlijk besluiten af te reizen naar Zanzibar, waar volop te zien is. Alhoewel er weinig faciliteiten zijn voor (kleine) kinderen, zullen zij zich hier uitstekend vermaken. Een onbewoond eiland, dichte begroeiing en een sprankelende onderwaterwereld; genoeg ingrediënten om de fantasie de vrije loop te laten!

Cottage aan het strand

Schuilend in de schaduw van de jungle liggen tien cottages aan een hagelwit strand. Bij de bouw van de cottages is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals lokaal hout en geweven palmbladeren en worden hierdoor prachtig in de omgeving opgenomen. De ruim opgezette cottages zijn stijlvol ingericht en beschikken over een groot en aangenaam bed met klamboe, ensuite badkamer en een heerlijke veranda met een zitje en een dagbed.

Seafood

De maaltijden zijn een feest op zich, vers gevangen vis, garnalen en langoesten spelen hierbij een hoofdrol. Elke dag wordt er vers fruit en verse vis bezorgd. Dat wordt vervolgens in heerlijke gerechten verwerkt, dit met lichte Mediterrane en Marokkaanse invloeden. Afhankelijk van het weer dineert u in het knusse restaurant of romantisch op het strand met slechts kaarsen en sterren als verlichting. Uiteraard kunt u ook het diner in de privacy van uw eigen banda laten serveren.

Tripadvisor over de Mnemba Island Lodge