Bijzondere ontmoetingen met de zeldzame cheeta op één van de mooiste locaties in de Serengeti

Namiri Plains is een bijzonder kamp op een unieke locatie. Het kamp ligt in het afgelegen oosten van de beroemde Serengeti, in een gebied dat 20 jaar lang gesloten is geweest voor bezoekers om zo een veilig thuis te creëren voor de weinige cheeta's die hier leefden. Inmiddels kunt u het gebied weer bezoeken en maakt u een hele goede kans om oog in oog komen te staan met deze zeldzame sierlijke katachtige.

De beroemde migratie

In de periode van oktober tot mei wordt de omgeving wakker geschud als de beroemde migratie zijn intrede doet. Met name in december en januari is er kans op een enorm spektakel, als de grote katten de jacht openen op de passerende kuddes. Onder de grote katten bevindt zich ook de cheeta, een prachtig elegant dier dat in deze contreien bijna was verdwenen. Doordat het gebied 20 jaar gesloten is geweest, heeft de populatie cheeta's de kans gekregen om weer uit te groeien tot een gezond aantal. Dit heeft als resultaat dat de kans dat u deze sierlijke katachtige tijdens de gamedrives en wandelsafari's kunt bewonderen, bijzonder groot is!

Slapen in een safaritent

Het kamp bestaat uit slechts acht safaritenten (waaronder een speciale honeymoontent en een familietent), gelegen op een mooi plekje in de schaduw van grote acacia's. De tenten zijn comfortabel ingericht en hebben een eigen ensuite badkamer met wastafel, toilet en een echte'safaridouche' in de vorm van een 'bucket shower'. Maakt u zich geen zorgen dat u gedurende de vrije uurtjes niets te doen heeft; het uitzicht vanuit uw tent over de omringende vlaktes en het dierenleven, verveelt nooit!

Bij een bijzonder verblijf hoort natuurlijk een bijzondere culinaire ervaring. De maaltijden zijn stuk voor stuk uitstekend en als het even kan, wordt er iets heel speciaals van gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld ontbijten op de top van de Soit Le Motonyi rotsformatie nabij; een betere locatie kunt u niet treffen.

Tripadvisor over Namiri Plains

Vergelijkbare accommodaties in Tanzania